Din cuprinsul articolului
Înlocuiți aceste alimente. Căutați modalități sănătoase de a mânca mai sănătos și de a vă menține zahărul din sânge sub control? În acest articol, veți găsi alternative ușoare și delicioase la produsele tradiționale care nu numai că vă vor îmbogăți meniul, ci vă vor ajuta și să vă faceți nutriția „mai curată” și mai echilibrată. Iată cum micile schimbări pot duce la o mare diferență pentru sănătatea ta.
În loc de maioneză pe sandvișul cu carne, încercați piure de avocado. În loc de brânză pe hamburger, încercați feliile de avocado. De fapt, toastul cu avocado a fost recent relevant ca un brunch preferat. Pâinea integrală de cereale cu grăsimi sănătoase pentru inimă și fibre din avocado ajută la încetinirea absorbției glicemiei în fluxul sanguin.
Dați o șansă năutului și busuiocului! Hummus-ul este un amestec cremos de năut și pastă de tahini, în timp ce pesto este o combinație răcoritoare de busuioc, ulei de măsline și nuci de pin.
Înlocuirea proteinei
Cu siguranță nu este nimic în neregulă cu o friptură bună din când în când. Puiul, curcanul, carnea de porc și peștele sunt cele mai frecvente alternative, dar proteinele pot fi găsite și în multe alte locuri.
Boabele de soia, quinoa, ouăle, leguminoasele, chiar și legumele precum spanacul sunt surse excelente de proteine. Pentru cei care nu mănâncă carne sau nu mănâncă carne la fiecare masă, vă puteți bucura în continuare de o mâncare delicioasă bogată în proteine.
Făinuri alternative de copt
Făina albă este bogată în carbohidrați și este în esență lipsită de orice valoare nutritivă. Când este utilizat în produse de patiserie și combinate cu zahăr, face multe dintre dulciurile noastre tabu preferate. Amidonul conținut în fasole și nuci poate fi o alternativă excelentă la făina albă în unele produse de panificație.
Amestecul de migdale și nucă de cocos. Au mai puțini carbohidrați și au un conținut mai mic de proteine și fibre decât făina albă tradițională. Imaginați-vă doar – negrese, clătite, chiar și pâine cu brânză făcută cu făină alternativă care au un gust uimitor și nu va crește zahărul din sânge!
Apă în loc de suc sau sifon

Apa este crucială pentru organism. De la transportul nutrienților din organism până la reglarea temperaturii corpului, digerarea alimentelor etc.
Apa potabilă ajută, de asemenea, la eliminarea excesului de glucoză din sânge și ajută organismul să mențină glicemia scăzută și mai stabilă. Acest lucru face ca apa potabilă să fie absolut necesară pentru diabetici.
Când bei suficientă apă, vei simți efectul pozitiv
Procesul de gândire va fi mai rapid, vei fi mai concentrat și vei putea să te concentrezi mai mult. Te vei simți mai treaz și mai revigorat, cu mai multă energie decât înainte.
Adăugați puțin condiment pentru a controla porțiile
Ardeii gătiți, proaspeți sau uscați, pot adăuga un plus de gust la multe rețete. Ele nu numai că adaugă aromă, dar vă pot ajuta să ajungeți mai repede la sațietate.
Legume în loc de carbohidrați tradiționali
Conopida este un diamant neprelucrat atunci când vine vorba de hacking-ul alimentelor preferate.
Rădăcinoasele, cum ar fi rutabaga, napii și cartofii dulci, pot fi prăjite precum cartofii. Presărați ulei de măsline peste legumele menționate și coaceți în cuptor până când se rumenesc perfect.

