duminică, iunie 4, 2023

Imaginia unui cunoscut site de știri, dar și a unui medic cardiolog sunt folosite în mod fraudulos în mediul online pentru a promova un medicament minune. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, trage un semnal de alarmă cu privire la pericolele la care se supun persoanele ce optează pentru astfel de tratamente.

Site-ul care a copiat antetul HotNews.ro se folosește, de asemenea, de numele medicului Maria Dorobanțu, profesor de cardiologie, membru al Academiei de Științe Medicale.

Te-ar mai interesa: Pielea uscată și pruritul, semne ale unor probleme...

Alexandru Rafila a îndemnat oamenii să nu întrerupă tratamentul recomandat de medicul specialist și „în niciun caz să îl înlocuiască cu un așa-zis medicament-minune”.

„Ce trebuie să știe lumea este următorul lucru – să nu cumpere medicamente de pe internet, este cea mai mare greșeală, cu anumite excepții, există pe site-ul Ministerului Sănătății o listă de farmacii care pot vinde medicamente online, dar tot cu recomandare medicală.

Al doilea lucru este să nu întrerupă tratamentul pe care îl au într-un anumit moment și să încerce să îl inlocuiască cu un „tratament-minune”, care este foarte mult promovat, pentru că lucrul ăsta duce la înrăutățirea stării de sănătate.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

Eu cunosc, pentru că eu eram prezentat ca diabetolog, cu toate că nu am nimic de-a face cu această specialitate. Erau persoane care îmi scriau, care încercau să mă contacteze telefonic, să mă întrebe dacă să întrerupă tratamenul recomandat de medicul specialist.

Tuturor le-am spus același lucru, că este un fake, și că în niciun caz nu trebuie să întrerupem tratamentul recomandat de medicul specialist și nici să-l înlocuim cu un așa-zis „medicament-minune”, care este prezentat de diverse site-uri”, a declarat Ministrul Sănătății Alexandru Rafila pentru Digi24.

Te-ar mai interesa: „Cele mai nesănătoase produse” pe care ar fi bine ...

Medic cardiolog a cărui imagine este folosită de acest site: „O mare înselătorie căreia îi poate cădea victimă oricine”

Pentru a avea credibilitate, site-ul folosește și de imaginea mai multor medici cunoscuți, între care medicul cardiolog primar Maria Dorobanțu.

Și aceasta atrage atenția că este „o mare înselătorie căreia îi pot cădea victimă pensionarii și, nu numai, orice fel de persoană”.

„Totul a început pe 19 mai, vinerea trecută, când un domn mi-a solicitat o consultație, să-l sfătuiesc cum să ia acest medicament, un medicament miraculos ce desfundă, spune el, toate vasele. Am cerut și eu link-ul și când m-am uitat am fost îngrozită. Eu, în primul rând, că nu fac, și niciun coleg de-al meu, dintre cei citați, oameni de cu totul alte specialități, de exemplu profesorul Irinel Popescu, care face transplant hepatic și nu tratează hipertensiune.

Te-ar mai interesa: Mihai Voropschievi a realizat horoscopul sufletelo...

Se folosesc de numele unor medici, unor profesori universitari. Nici măcar nu știu să scrie corect Universitatea Carol Davila, scriu cu „k”, și așa mai departe, iar toate informațiile care sunt date sunt eronate și false. Folosesc un limbaj cu totul și cu totul neadecvat, neștiințific, și care fac aduc, în felul acesta, un mare prejudiciu oamenilor.

Când m-am uitat la prețul care este în interviul ce mi se atribuie este menționat 2.100 de euro per pachet. Mi s-a părut ceva de science-fiction pentru un medicament care nu există”, a declarat la Digi 24 dr. Maria Dorobanțu.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private