Sari la conținut

Inspectorii sanitar-veterinari îi verifică pe cei care pregătesc mâncare fără autorizație, prin intermediul site-urilor de socializare

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
E bine să mănânci carne în fiecare zi?

Gospodinele care vând pe internet platouri cu aperitive sau prăjituri de casă în preajma sărbătorilor pascale sunt în atenția inspectorilor sanitar-veterinari. Este vorba despre persoanele care nu au documente sau avize care să ateste faptul că produsele pe care le prepară sunt sigure din punct de vedere sanitar.

Direcția Sanitară folosește metoda clientului misterios ca să le dea de urmă. Astfel, în judeţul Bistriţa Năsăud inspectorii au încercat să dea de urma celor care pregătesc mâncare fără autorizație, prin intermediul site-urilor de socializare.

„Am luat de pe anunțurile pe care le fac ei persoanele în cauză și am făcut verificări. Noi nu avem la persoane fizice în casă cum să intrăm. Am mers și pe varianta clientului misterios. Am comandat noi un anumit preparat și am găsit”, a declarat pentru RRA Ioan Bogolin, director executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din judeţ.

Potrivit sursei citate de rador.ro, s-au dat amenzi celor care nu știau cine le-a comandat mâncarea, însă fenomenul este greu de controlat. Lucrurile nu stau mai bine nici în localurile autorizate. „Cofetării care astăzi se respectă sau au cel puțin pretenția asta, care vând prăjituri de casă unele, nu au nicio denumire, nu au astăzi niciun termen de fabricație și vând în continuare produsele respective„, explică Stelian Dolha, de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: