vineri, iunie 18, 2021

Institutul Pantone este autoritatea care decide așa numita culoare a anului și această alegere vine în conformitate cu spiritul perioadei. De 19 ani acest institut anunță la sfârșitul anului care este

culoarea reprezentativă a anului ce va urma.

Anunțul a fost făcut mai târziu decât în alți ani și se pare că 2019 va fi despre reconectarea cu natura. Tocmai ce se sfârșește anul aflat sub patronajul lui UltraViolet, o culoare grea și pregnantă, potrivit presei internaționale.

Experţii Pantone au decis să îşi îndrepte atenţia asupra nuanţelor din ocean. Living Coral înseamnă energie, reconectarea cu natura.

„Influenţa de anul acesta a fost mediul înconjurător”, a explicat Laurie Pressman, vicepreşedinte al unei unităţi Pantone. „Am avut în minte frumuseţea pe care o vedem în natură

şi importanţa ocrotirii mediului. Gândiţi-vă la recifele de corali care adăpostesc şi susţin viaţa marină şi iată că încep să dispară”.

Pressman a explicat faptul că alegerea anuală făcută de Pantone nu este o previziune a trendului. „Este o reflecţie a ceea ce se întâmplă. Este un simbol a ceea ce se întâmplă în cultură la un moment dat”.

Ea a precizat că nuanţa a apărut deja pe podiumurile de modă, mobilă, branding corporatist şi la nivel online încă din 2018.

Ultimele stiri

Parteneri