miercuri, iunie 23, 2021

Interesul pentru vaccinare a început să scadă treptat în ultima perioadă, anunță autoritățile. Acest lucru este mult mai vizibil în mediul rural, unde oamenii refuză imunizarea, în ciuda eforturilor de

a aduce vaccinul în zone mai puțin accesibile.

Pentru facilitarea procesului de vaccinare în zona rurală, autoritățile vor pune la dispoziție transportul către centrele destinate imunizării. De asemenea, se va asigura vaccinarea anti-COVID la dimiciliu, cu ajutorul medicilor.

Îmbunătăţirea accesului la vaccinarea anti-COVID-19 pentru populaţia de la sate este prioritară în această perioadă, afirmă autorităţile, care vor continua acţiunile de informare în mediul rural, chiar din poartă în poartă, iar vaccinul va fi dus cât mai aproape de oameni, informează Rador.

În ciuda măsurilor luate de autorități

pentru a aduce vaccinul mai aproape de români, mulți refuză acum imunizarea.

Interesul pentru vaccinare a scăzut în zona rurală

Interesul populației pentru a se vaccina este inca scazut in mediul rural, mai ales in zona Munților Apuseni.

Chiar dacă DSP Alba depune eforturi pentru a organiza caravane și maratoane de vaccinare, iar procentul de vaccinare este unul bun la nivel de județ, interesul populației pentru a se vaccina este încă scăzut în mediul rural, mai ales în zona Munților Apuseni. În cea mai recentă caravană de vaccinare organizată în Apuseni, în trei zile s-au vaccinat

doar 47 de persoane.

O mașină dotată cu toate cele necesare și cu echipe de specialiști s-a deplasat la sfârșitul săptămânii trecute în Munții Apuseni pentru vaccinarea populației din zonele mai greu accesibile. În 14 localități a ajuns prima caravană de vaccinare, însă interesul populației pentru vaccin a fost unul scăzut.

O prezență mai ridicată s-a înregistrat totuși la Fărău, unde s-au imunizat 42 de persoane, iar la Jidvei, într-o singură zi, 150. Campania de vaccinare continuă. Astăzi echipele mobile ale Direcției de Sănătae Publică Alba vor ajunge la Șpring, Gârbova, Bergin și Beldiu.

De asemenea, reprezentanții DSP Alba spun că vor muta în fiecare zi câte un punct de vaccinare în zonele aglomerate din municipiul Alba Iulia.

 

Ultimele stiri

Parteneri