sâmbătă, iunie 19, 2021

O piele strălucitoare și sănătoasă reflectă dieta ta. Acest lucru are mult sens, deoarece intestinul și pielea au un sistem puternic interconectat. Obiceiurile alimentare proaste sunt una dintre cauzele problemelor

legate de piele.

Prin urmare, este important să înțelegeți că ceea ce mâncați determină cât de sănătos arată pielea dumneavoastră. Desigur, există multe alte lucruri care vă ajută să vă hrăniți pielea, dar nu există o modalitate mai bună de a obține o piele strălucitoare decât consumând alimente sănătoase. Procedând astfel, vă hrăniți și vindecați zilnic pielea.

Cum sunt interconectate pielea și intestinele?

Unul dintre rolurile principale ale intestinului este de a absorbi nutrienții din alimente. Acești nutrienți vă ajută să hrăniți și să vă mențineți sănătatea corpului. De asemenea,

ajută la creșterea și repararea organelor, atunci când este necesar.

Pielea este cel mai mare organ al corpului tău și este cel mai expus la elemente naturale precum soarele, poluarea și vremea. Prin urmare, este vital să aveți grijă de sănătatea pielii.

Un intestin sănătos funcționează corect și afectează sănătatea pielii în mod pozitiv. Dar, când intestinul tău este nesănătos, nu poate absorbi corect nutrienții și pielea ta suferă. De fapt, atunci când corpul dumneavoastră are un aport redus de nutrienți, primele lucruri care înregistrează schimbarea sunt pielea, unghiile și părul.

Această asociere puternică între sănătatea intestinului și a pielii se referă la un nou cuvânt emergent ax-piele care definește modul în care microbiomul intestinal afectează sănătatea pielii.

Pielea și microbii intestinali sunt asociați între ei printr-o rețea de comunicare între sistemul endocrin, sistemul imunitar, sistemul nervos și sistemul metabolic din organism.

Pentru a vă menține pielea strălucitoare, trebuie să aveți grijă de sănătatea intestinului. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să vă delectați cu o dietă bogată în nutrienți. Așadar, data viitoare când mergi la cumpărături,

fii atent dacă coșul tău este umplut cu mâncare sănătoasă sau junk-food.

Cum puteți îmbunătăți sănătatea intestinului și a pielii?

Pentru a îmbunătăți sănătatea intestinului și a pielii, ar trebui să aveți grijă de următoarele aspecte:

Consumați probiotice, deoarece acestea sunt o sursă principală de hrană pentru hrană:

Potrivit unui studiu, intestinul și pielea pot interacționa prin microbiomul lor și prin metaboliți. Acestea nu numai că își pot provoca probleme reciproce, dar se pot ajuta și ele reciproc. Aici probioticele vă pot aduce beneficii. Cu ajutorul bacteriilor

din probiotice, corpul tău îți hrănește și pielea.

Pentru a numi câteva bacterii care vă ajută pielea – Lactobacillus rhamnosus ajută la afecțiunile pielii, cum ar fi eczemele, Lactobacillus rhamnosus îi ajută pe cei care suferă de acnee și Bifidobacterium longum ajută la întărirea barierei pielii și scade sensibilitatea pielii.

Câteva dintre produsele alimentare de top care nu numai că vă avantajează intestinul, ci și joacă un rol crucial în sănătatea pielii dvs. sunt:

  • Iaurt
  • Chefir
  • Kimchi
  • Varza murata
  • Miso

Includeți în alimentația dvs. un aliment bogat în antioxidanți:

Alimentele bogate în antioxidanți ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi asupra corpului dumneavoastră. Radicalii liberi sunt elementele care pot împiedica producția de celule și astfel vă pot afecta bunăstarea sănătății. Prin urmare, este important să includeți alimente bogate în vitamine A, C și E.

Consumați o dietă bogată în fibre:

Consumul unei diete bogate în fibre este un alt mod de a vă asigura că intestinul și pielea sunt sănătoase. Da, ai citit bine! Deoarece o dietă bogată în fibre este în mare parte asociată cu diabetul, oamenii uită adesea de celelalte beneficii ale sale.

Fibrele ajută la eradicarea ciupercii și drojdiilor produse în corpul dumneavoastră, prin excreție. Deoarece alimentele bogate în fibre ajută la mișcarea sistematică a intestinului în corpul dumneavoastră. Dacă corpul tău nu poate arunca ciuperca și drojdia prin acest proces, atunci îl împinge automat prin piele, ducând la acnee!

A nu mânca alimente bogate în fibre este unul dintre principalele motive pentru care oamenii fac acnee.

În plus, astfel de surse de hrană elimină și toxinele, ceea ce vă ajută să vă protejați pielea de inflamații și porii înfundați.

Evitați alimentele procesate cât mai mult posibil:

Consumul de alimente procesate infuențează sănătatea corpului și au un efect nociv asupra pielii. Prin urmare, este important să o evitați cât mai mult posibil.

Zahărul și mâncărurile foarte rafinate afectează nivelul de colagen și elastină din piele, care controlează fermitatea și elasticitatea pielii. Acest lucru duce la riduri și la căderea prematură a pielii. În plus, alimentele procesate vă afectează sănătatea intestinului.

Apelați la Suplimentele nutriționale pentru ajutor:

Dacă simți că nu primești suficientă nutriție prin dieta ta, poți lua întotdeauna suplimente de vitamine și minerale pentru a te asigura că organismul tău are nutriția de care are nevoie. Acesta este un mod sănătos și ușor de a vă îngriji pielea și intestinele în același timp!

Ultimele stiri

Parteneri