sâmbătă, octombrie 16, 2021

Know your mind. Împrietenește-te cu mintea ta! Mintea este un instrument delicat și impresionant de care trebuie să avem mare grijă, să-l menținem în perfectă funcționalitate. Timpul pe care îl petrecem

cu noi înșine este o formă de a da atenție minții noastre. Începem să înțelegem cum funcționează, cum apar așa-zisele “probleme”, dar și cum le putem rezolva.

În cele din urmă, ne dorim să ne împrietenim cu mintea noastră, să devină un instrument flexibil care șlefuiește gândurile, voința, vorbirea și acțiunea. Rolul minții este să producă gânduri, însă, calitatea gândurilor pe care le emite este dată de calitatea stimulilor primiți din exterior. Începând de la hrană. Ceea ce mâncăm, când, cum și unde o facem este important. Un alt instrument este somnul și calitatea acestuia.

Totodată, de la menținerea curată a corpului și a spațiului în care trăim, în care ne desfășurăm activitatea, până la tipul de informații pe care-l accesăm, spre exemplu, din mass-media sau alegerea oamenilor cu care interacționam. Fie ca proces de învățare, dezvoltare continuă, fie ca o perioadă limitată de timp în care consumăm toate resursele doar pentru propria satisfacție și îndestulare. Toate reprezintă ingredientele prieteniei din noi și mintea noastră.

Ar fi în zadar să ne dorim să controlăm mintea. După cum știm, orice formă de control aduce cu sine rezistență, reprimare și frustrare,

însă, atunci când ne împrietenim cu mintea noastră oferindu-ne timp, înțelegere și acceptare, ea devine cel mai bun companion în împlinirea potențialului ființei noastre.

Pe 25 și 26 noiembrie, la seminarul Know your mind. Împrietenește-te cu mintea tavei avea ocazia să înveți să te împrietenești cu mintea ta, sub îndrumarea Maestrului Swami Ananda Saraswati, călugăr în tradiția hindusă, Maestru Yoga și Vedanta. Este autor a peste 30 de cărţi publicate în diferite limbi, sanscrită, engleză, italiană și limba română. De asemenea, este Editor Fondator al ziarului socio-religios, ‘Ama

Vivek’ şi columnist pentru o serie de publicaţii în limba oria, vorbită în estul Indiei. Fondatorul Centrelor Yoga Vidya şi a Fundaţiei Vidya Vahini Trust, cu Ashram ul Yoga Vidya, din sudul Indiei, Chennai şi Yoga Vidya Gurukulam aflat pe malul fluviului Ganga, în Munţii Himalaya.

Suportul de studiu va fi textul ‘Siva Sankalpa Suktam’, format din 6 versuri în care suntem îndrumați să dezvoltăm o minte calmă și gânduri clare, în acord cu o viață trăită conștient, o viață dharmică.

Swami Ananda Saraswati se află necontenit în serviciul societăţii oferind prelegeri, conferinţe, cursuri

şi seminarii pe tema cunoşterii de sine şi Yoga, atat în India, cât şi în Noua Zeelanda, Malaesia, Singapore, Japonia, Italia, Elveţia, Germania.

Swami Ananda Saraswati, vine la București din liniștea sacră a Munților Himalaya, din Ashramul Yoga Vidya Gurukulam aflat pe malul fluviului Gange.

Locație: Eden Spa, Str. Ion Negulici nr.4

Data: 25 & 26 noiembrie

Orar: 9.30 – 18.00

Donatie: 350 Ron

Participarea are loc pe baza înscrierii. Capacitate maxima: 40 de participanți.

Detalii și înscrieri: 0741 200 144, office@edenspa.ro

 

Ultimele stiri