Sari la conținut

Investiții de peste 1 milion de euro pe an în sisteme medicale inovatoare care pot salva vieți în România

Sursă foto: Grupul Mediclim
Mediclim

Grupul  Mediclim,unul dintre principalii jucători din piața IVD (In Vitro Diagnostics), investește anual peste 1 milion de euro în aducerea pe piața de diagnostic din România a unor tehnologii inovatoare având ca obiectiv principal îmbunătățirea semnificativă atât a calității diagnosticului, cât și a stării de sănătate a populației.

Peste 300 de studii clinice publicate în jurnale de specialitate de prestigiu arată avantajele testării sindromice cu sistemul BioFireFilmarray – bioMerieux: pacientul este diagnosticat rapid, tratamentul adecvat este inițiat rapid, astfel încât sunt reduse zilele de spitalizare și costurile de tratament per pacient.

De asemenea, Mediclim a demarat procesul de investiții pentru aducerea pe piața din România a soluțiilorIT&Data cu aplicabilitate în domeniul medical, care oferă reale beneficii sistemului medical prin prelucrarea statistică a datelor existente în fiecare spital și furnizarea de rapoarte care sa permită luarea de decizii informate de către echipele manageriale.

Testele unice de diagnostic sindromic  pentru pneumonie și sepsis pot chiar salva viețile pacienților

Sistemul BioFireFilmarray – bioMerieux utilizează tehnologia multiplex PCR pentru testarea moleculară simultană rapidă pentru mai multe microorganisme (agenți patogeni de tip bacterii, virusuri sau fungi) și reduce durata diagnosticului microbiologic al unei infecții bacteriene la câteva ore, față de câteva zile cât este perioada în cazul echipamentelor care nu folosesc această tehnologie.

„Testele unice de diagnostic sindromic  pentru pneumonie și sepsis pot chiar salva viețile pacienților cu aceste patologii infecțioase în care timpul scurt până la obținerea rezultatului este un factor critic pentru succesului terapeutic”, a explicat Mircea Ciupe, cofondator și acționar în cadrul Mediclim.

Diagnosticul rapid în cadrul acestor patologii severe permite tratament adecvat instituit rapid și reducerea numărului testărilor suplimentare. În plus, sistemul identifică și gene antimicrobiene de rezistență, contribuind prin aceasta la identificarea și administrarea celui mai eficient tratament cu antibiotic”, a adăugat Mircea Ciupe.

Grupul Mediclim activează în România, Republica Moldova și Bulgaria

Grupul Mediclim activează în România, Republica Moldova și Bulgaria și a înregistrat în 2023 un venit consolidat de 26,7 milioane de euro, în creștere față de 2022, când a generat venituri în valoare de 24,1 milioane de euro.

Rezultatele înregistrate în 2023 confirmă poziția Mediclim ca lider de piață pe segmentul IVD din România și ne oferă perspective solide pentru acest an, când aniversăm trei decenii de la înființare și în care vizăm o creștere de două cifre a veniturilor la nivel de grup”, a declarat Anda Ciupe, cofondatoare și acționar majoritar al Mediclim.

Sursă foto: Mediclim

Echipamentele și reactivii pentru domeniile Microbiologie, Imunologie, Imunohematologie, Diagnostic Molecular și testele pentru controlul microbiologic al alimentelor, al apei și al diagnosticului veterinar vor rămâne și în 2024 principalii vectori de creștere.

În plus, ne bucurăm că am reușit, anul trecut, să fim deschizători de drumuri pe segmentul testării sindromice, prin sistemul BioFire-bioMerieux.

Unul dintre principalele obiective din acest an este să ne consolidăm prezența în acest sector”, a adăugat Anda Ciupe.

Mediclim livrează echipamente și soluții IVD rețelelor medicale private printre care se numără Regina Maria,Medlife, Bioclinica, Synevo, Gral Medical, Clinica Sante, Sanador; laboratoarelor medicale private, printre care Fundația„Dr. Victor Babeș” , Teo Health SA- Spitalul Sf. Constantin Brasov, AAYLEX ONE SA, Fabrica de lapte Brașov SA și unităților de sănătate publică, printre proiectele de calibru aflându-se cele derulate la spitalele:Institutul Național de Transfuzie Sanguină„Prof.Dr. C. T. Nicolau”București, Institutul National de Boli infecțioase„Prof.  Dr. Matei Balș”, Spitalul Clinic de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”,SpitalulClinic Județeande UrgențăBihor, Spitalul Clinic de Boli Infecțioaseși Tropicale „Dr. Victor Babeș” București,Institutul Regional de Gastroenterologie șiHepatologie„Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj, Spitalul Clinic Județean de Urgență„Sf. Apostol Andrei”Galați

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel