joi, iunie 17, 2021

Învierea morților va putea fi posibilă, în cazul în care aceste cercetări vor avea rezultatele propuse. Oamenii de știință au primit undă verde să învie persoanele decedate cu ajutorul celulelor stem.

Bioquark este o companie de biotehnologie cu sediul în Statele Unite ale Americii și care tocmai a primit acceptul de a începe un studiu pe 20 de pacienți aflați în moarte cerebrală, într-o încercare de stimulare și creștere de noi neuroni, practic, de a învia morții.

Este vorba de o tehnică nouă și netestată până acum, iar studiul se anunță controversat.

Savanții și-au propus să implanteze celule stem în creierul pacientului și, în plus, să hrănească coloana vertebrală cu diferite substanțe chimice care să stimuleze nervii, ceva asemănător tehnicilor aplicate pacienților aflați în comă,

cu speranța că vor restarta creierul și că acesta își va reporni activitatea cerebrală.

Rezultatul ar putea aduce la viață pacienții aflați în moarte cerebrală.

Nu sunt multe semne că experimentul ar putea da rezultatele dorite, deși în studiu este implicat și un cercetător ilustru și membru al Academiei Americane de Neurologie, dr. Calixto Machado.

Directorul companiei Bioquark, Ira Pastor, a declarat că pentru a iniția un asemenea proiect curajos și complex, este nevoie de resurse medicale de regenerare celulară și metode de stimulare a sistemului nervos central, așa cum se folosesc

și în cazul pacienților cu severe tulburări neurologice și, de asemenea, că așteaptă rezultate concrete în primele două sau trei luni de la demararea proiectului.

A adăugat și că se ia în calcul o formulă de recuperare completă a pacienților înviați, dar că acesta nu este focusul principal al studiului. Însă nu este exclusă și această posibilitate.

Surse: www.futuretechpodcast.com, www.outerplaces.com

Ultimele stiri

Parteneri