vineri, august 19, 2022

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, susține că restricțiile ar putea fi reintroduse, dacă numărul infectărilor va crește în perioada următoare. Măsura în care acestea vor fi aplicate depinde de rata de incidență, la nivel național.

În România se observă o ușoară creștere a numărului de infectări cu COVID. În acest sens, experții în sănătate pregătesc măsuri potrivite pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Te-ar mai interesa: Planta care vindecă afecțiunile pancresului și aju...

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, susține că măsurile de relaxare sau, dimpotrivă, restricțiile, vor fi adoptate în funcție de rata de incidență.

Ioana Mihăilă, despre reintroducerea restricțiilor

Ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, susţine că restricţiile ar putea fi reintroduse din cauza creşterii numărului de noi cazuri de COVID- 19, comunică Rador.

Ea a precizat că măsurile de relaxare sunt condiţionate de testare, vaccinare şi de purtarea măştii de protecţie în spaţiile închise.

„Măsurile care se aplică de la 1 august, spre deosebire de ce s-a întâmplat până acum, au legătură strictă cu incidența, în sensul că: dacă incidența crește, este 2 la mie, se revine la măsurile din 1 iulie, iar dacă crește peste 3 la mie se revine la măsurile din 1 iunie”, precizează ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Te-ar mai interesa: Semne de cancer de colon pe care trebuie să le urm...

Certificatul sanitar ar putea facilita activitățile?

„Certificatul european este în România şi noi folosim varianta certificatului european pentru mai multe măsuri, acolo unde spunem că poți să participi dacă ești testat și vaccinat sau și dacă ai avut boala și ai un atestat, deci aceste variante se folosesc peste tot în Uniunea Europeană”, susține Florin Cițu, premierul României, într-un interviu pentru Digi 24, citat de Rador.

Te-ar mai interesa: Activitatea simplă care reduce riscul de atac de c...

Am putea folosi acest certificat și în România?

„Depinde cum evoluează lucrurile, asta ar însemna doar să formalizăm ceea ce se întâmplă acum cu anumite evenimente ș.a.m.d. Dar aș vrea să văd întâi cum evoluează lucrurile, nu aș vrea să mă pronunț pe o decizie. De fiecare dată îmi place să iau deciziile după ce văd mai multe informații”, adaugă Florin Cîțu.

 

 

Te-ar mai interesa: Deshidratarea ar putea fi o cauză a hipotensiunii....

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private