Sari la conținut

Irina Loghin, rețeta specială  de must cu hrean: „Este un adevărat medicament”

După o viață dedicată muzicii populare, Irina Loghin, este una dintre cele mai  mari artiste ale României. La cei 83 de ani ai săi, cea supranumită „Regina muzicii populare” a adoptat un stil de viață sănătos și activ.

Iubita interpretă de muzică populară adesea împărtășește sfaturi celor care o urmăresc pe rețelele sociale. Iată care este, de puildă, rețeta proprie a Irinei Loghin pentru prepararea unui must mai „special” care să nu se transformă în vin ci rămâne dulce peste iarnă.

Cum faci mustul să reziste mai mult timp: trei metode de păstrare fără conservanţi | adevarul.ro

Irina Loghin, rețeta specială  de must cu hrean: „Este un adevărat medicament”

„Așa rămâne mustul must. Acesta este un adevărat medicament”, a dezvăluit interpreta într-o înregistrate postată pe Youtube.

Cântăreața a dezvăluit că are o băutură aparte din must și hrean, pe care o prepară singură, acasă, și care o ajută să își întărească imunitatea.

Irina Loghin are grijă ca în fiecare toamnă să-şi prepare o licoare specială din struguri, în fiecare dimineață, când e sezonul mustului.

„Mustul cu hrean, pe care îl consum eu toamna, este preparat după o rețetă a mea, are un gust extraordinar şi se face în felul următor.

Peste mustul obţinut din struguri, căpşunică se numeşte soiul, am pus hrean dat prin blender. Se pune circa 250 de grame de hrean, la o damigeană de 25 de litri”, a spus Irina Loghin.

Dacă vă preparați mustul cu hrean în cantități mai mari, atunci la o damigeană de 50 de litri de must veți avea nevoie de maxim un kilogram de hrean. Dacă vă doriți un produs mai puternic, atunci veți putea pune chiar un kilogram de hrean la damigeana de 50 de litri de must, dacă nu, doar 500-600 de grame.

  • Hreanul se curăță bine și se dă pe răzătoare, apoi se pune peste mustul din damigeană. Se sigilează damigeana cu un dop.
  • Mustul cu hrean nu fierbe, dar pentru siguranță, se poate pune un dop cu furtun la damigeană.
  • Mustul cu hrean se păstrează circa 30 de zile, apoi se scoate din damigeană și se strecoară bine. Preparatul se poate pune în sticle, dar nu din plastic.

În afară de acest preparat special, Irina Loghin mai are o băutură pe care o consumă în fiecare dimineață. Bea ceai de cătină, pe care îl face în casă.

„Totul vine de la alimentație. Eu în fiecare dimineață beau un ceai de cătină. O dau prin blender, o strecor și beau un pahar de cătină și acum m-am învățat cu el. Cătina este cea mai bună”, a mai dezvăluit Irina Loghin.

Must cu hrean, beneficii spectaculoase pentru sănătate

Mustul cu hrean are mai multe beneficii pentru organism, arată cei care folosesc rețeta.

  • Ajută tractul digestiv și combate constipația. Efectul laxativ este dat de sorbitolul natural care, împreună cu acizii organici din struguri, reglează flora intestinală și curăță. Pentru constipație, mustul se bea dimineața, pe stomacul gol.
  • Este și un stimulent pentru imunitate și ajută la creșterea tensiunii arteriale. Este benefic și pentru circulația periferică.
  • Are beneficii și pentru cei care muncesc mult la calculator și pe care îi ajută să își protejeze vederea, prevenind afecțiunile oculare degenerative.
  • Are beneficii și pentru bolnavii de gută, cei care suferă de reumatism și cei care urmează o dietă vegană.

Consumul de must și de must cu hrean se recomandă în cantități moderate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel