marți, iunie 6, 2023

Israel. 20 de decese Covid doar în luna august. Dintre acestea, 15 persoane erau vaccinate cu ambele doze

Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că aproximativ 143 de israelieni sunt în momentul de față spitalizați cu COVID.

Israel: 58% dintre cei 143 de pacienți cu Covid spitalizați sunt vaccinați

  • Dintre aceștia, 58% au fost vaccinați, 39% nu au fost deloc și 3% au fost parțial vaccinați, ceea ce înseamnă că au făcut doar o doză sau că nu a trecut încă o săptămână întreagă de la a doua doză.
  • Dintre cei 143 de oameni spitalizați, doar un singur pacient era copil.
  • Cinci erau femei însărcinate sau femei care au născut recent.
  • Dintre cei 64 de pacienți aflați într-o stare gravă, inclusiv 17 aflați în stare critică, erau 12 care erau ventilați invaziv.
  • Cu toate acestea, în timp ce procentul de cazuri vaccinate a fost ridicat, procentul celor care necesită tratament invaziv a fost scăzut: doar trei persoane complet vaccinate au fost ventilate invaziv.
  • De asemenea, doar două persoane au fost conectate la o mașină de oxigenare externă ECMO și niciunul dintre ei nu a fost vaccinat.

Potrivit Jerusalem Post, numărul pacienților serioși este în creștere, cu 154 de noi în această lună, comparativ cu doar 31 de noi în luna mai și 17 în iunie. Astfel, au existat 972 de cazuri noi grave în luna iulie.

Te-ar mai interesa: Sforăitul puternic duce la micșorarea creierului ș...

Aproximativ 18.469 de israelieni au fost enumerați în stare gravă sau critică de la începutul pandemiei. Treizeci din cei 143 de pacienți spitalizați erau în stare moderată, iar 49 în stare ușoară.

20 de decese Covid doar în luna august. Dintre acestea, 15 persoane erau vaccinate cu ambele doze

În momentul de față, există 42 de pacienți într-unul dintre cele patru spitale din centrul Israelului, în afară de Tel Aviv. Aproximativ 37 de persoane sunt tratate în Tel Aviv, 25 în Haifa, 15 în sudul Israelului, 15 în nordul Israelului și alte nouă în Ierusalim.

Centrul medical Meir din Kfar Saba are cel mai mare număr de pacienți cu 14 și, de asemenea, cel mai mare număr de cazuri grave – împreună cu Centrul medical Soroka din Beersheba – cu șapte. Centrul medical Hillel Yaffe din Hadera urmează îndeaproape cu șase cazuri.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

De la începutul crizei coronavirusului, 6.452 israelieni au murit de Covid. Cea mai mortală lună a fost ianuarie 2021, când au murit 1.445 de israelieni. Până acum, în luna august, 20 de persoane au murit de virus, comparativ cu nouă persoane luna trecută și 237 în iulie 2020.

Cincisprezece din cele 20 de persoane care au murit în luna august din cauza virusului SARS-CoV-2 au fost complet vaccinate.

Te-ar mai interesa: De ce crește tensiunea noaptea. Hipertensiunea art...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private