miercuri, august 10, 2022

În România, media cazurilor confirmate a crescut cu aproximativ 40% în numai o săptămână. Autoritățile susțin că infectările vor crește și mai mult începând cu luna august. Varianta Delta este cea care îi îngrijorează acum pe specialiști, fiind mult mai contagioasă și având capacitatea de a declanșa valul 4.

Valul 4 al pandemiei, în România, va fi direct asociat cu răspândirea variantei Delta. Aceasta este o tulpină îngrijorătoare, având o contagiozitate foarte ridicată.

Te-ar mai interesa: Ai celulită? Iată cum scapi de ea cu metode simple...

Infectările din România, cauzate de varianta Delta

În România, media cazurilor noi de COVID a crescut cu aproape 40% în ultima săptămână. Într-o singură zi s-a dublat numărul raportat. Experții se așteaptă ca din august să avem zilnic peste 100 de cazuri. Au fost confirmate și 101 cazuri cu varianta Delta, cu 34 mai multe față de ultima săptămână, comunică Rador.

Vaccinarea, singura metodă de  protecție

Numărul românilor care se vaccinează a început să crească din nou. Specialiștii ne îndeamnă să ne vaccinăm în număr cât mai mare în zilele și săptămânile următoare, pentru a evita efectele negative provocate de varianta Delta.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Leguma numărul ...

Autorităţile au anunţat ieri peste 11 mii de persoane care au făcut prima doză de ser anti-COVID sau pe cel în doză unică – cele mai multe din ultimele 10 zile.

Totalul celor vaccinaţi în ţara noastră se apropie, astfel, de 4 milioane 900 de mii. Conform estimărilor, mai puţin de jumătate din populaţia României beneficiază de un grad de protecţie dobândită prin vaccinare sau după trecerea prin boală.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: două exerciții c...

Sunt diferenţe destul de mari de la un judeţ la altul, cea mai bună situaţie fiind în Bucureşti, Cluj şi Ilfov, unde rata de imunitate colectivă este peste 60 la sută. În cea mai mare parte a ţării, însă, abia s-a trecut de 20 la sută.

Între timp, ieri s-au raportat 95 de cazuri noi de COVID – cele mai multe din ultima lună şi aproape dublu faţă de acum o săptămână, precum şi patru decese asociate. 36 de pacienţi sunt internaţi la terapie intensivă.

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: Nu mai pot cu subiectul cu iodura de...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private