miercuri, martie 29, 2023

Israel, nou record de cazuri Covid. Medicii au observat un fenomen îngrijorător

În timp ce numărul deceselor în ianuarie rămâne limitat, în ultimele șapte zile au murit 25 de oameni de Covid, o creștere de 78% față de săptămânile precedente.

Israelul a atins un nou record de cazuri zilnice miercuri, au arătat joi datele Ministerului Sănătății, cu 48.095 de purtători de virus identificați prin 432.000 de teste (inclusiv atât PCR, cât și antigene). În plus, numărul pacienților grave a crescut semnificativ.

Te-ar mai interesa: Cele mai puternice antiinflamatoare naturale. Cum ...

Israel, nou record de cazuri Covid

Începând de joi dimineață, acestea s-au situat la 283, cu 35 mai mult decât în ​​ziua precedentă. În același timp, totuși, cifrele pacienților de la ATI au rămas stabile – 65 față de 64 miercuri – iar cei cu aparate de oxigenare cu membrană extracorporeală (ECMO) au scăzut de la 12 la nouă. Toți pacienții tratați cu ECMO și 58% dintre cei intubați nu au fost vaccinați.

În plus, 25 de israelieni au cedat virusului în ultimele șapte zile, marcând o creștere de 78% față de săptămâna precedentă. În același timp, numărul bolilor grave și al deceselor din timpul valului Omicron a rămas până acum mult mai scăzut decât cel al valurilor anterioare.

Te-ar mai interesa: Ce boli poate anunța urina urât mirositoare. Nu ig...

În ianuarie 2021, Israelul a înregistrat până la 1.200 de pacienți grav activi și un total de 1.443 de decese. În septembrie, în perioada de vârf a valului Delta, au fost peste 750 de pacienți grav și 678 de israelieni au murit din cauza COVID. Până acum 39 de persoane au murit luna aceasta.

Bolile grave și decesele tind să fie întârziate cu câteva zile, dacă nu cu săptămâni, în comparație cu infecțiile, prin urmare experții au avertizat că Israelul va vedea probabil un număr de pacienți grav care ar putea ajunge până la 2.500 care strâng puternic sistemul de sănătate.

Te-ar mai interesa: Tehnică revoluţionară în România în implantul de p...

Medicii au observat un fenomen îngrijorător. Despre ce este vorba

În acest moment, însă, cea mai mare provocare pentru spitale este de a face față creșterii numărului de pacienți internați – nu numai din cauza COVID, ci și a gripei și a altor viruși sezonieri – în ciuda deficitului de personal. Până joi, 5.657 de cadre medicale erau în carantină.

„În acest moment, la două săptămâni după începutul celui de-al cincilea val, conform celor mai multe estimări, ne așteptam să primim și să tratăm un număr mai mare de pacienți spitalizați, inclusiv pacienți în stare critică”, a spus directorul general al Spitalului Samson Assuta Ashdod, Dr. Erez Barenboim, potrivit Jerusalem Post

Te-ar mai interesa: 10 alimente recomandate de specialişti pentru menț...

Spitalul a avut doar 25 de pacienți cu Covid, majoritatea internați din cauza altor probleme și nimeni în stare gravă.

„Avem încă un drum lung de parcurs, dar putem vorbi în termeni de optimism prudent”, a menționat Barenboim. „Cu toate acestea, sunt mult mai îngrijorat de creșterea constantă a numărului de personal medical în izolare. Pe măsură ce numărul acestora crește, va fi mai dificil pentru sistemul de sănătate și pentru spitale să ofere diverse servicii medicale și de sănătate.”

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: În România, una din trei gravide...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private