duminică, mai 28, 2023

Delta Plus pare mai virală decât Delta, fiind deja responsabilă pentru cazurile noi din Marea Britanie.Deocamdată nu se știe dacă tulpina Delta Plus este rezistentă la anticorpi sau dacă oamenii care se infectează au simptome mai grave.

Fostul comisar al Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA, Scott Gottlieb, a solicitat „cercetări urgente” privind o mutație a variantei Delta – cunoscută sub numele de Delta Plus – în urma unei creșteri a numărului de cazuri de Covid-19 în Marea Britanie, relatează Bloomberg.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: Ceaiul care curăță vasele de sânge ...

„Avem nevoie de cercetări urgente pentru a ne da seama dacă această variantă delta plus este mai transmisibilă, are o evaziune imunitară parțială”, a scris Scott Gottlieb, pe Twitter.

„Nu există niciun indiciu clar că este considerabil mai transmisibil, dar ar trebui să lucrăm pentru a caracteriza mai rapid aceste variante și alte noi variante. Avem instrumentele necesare”, a mai spus el.

Acum, potrivit cercetătorului Octavian Jurma, varianta Delta a ajuns și în România și va reprezenta începutul unui nou val de infectări. Medicul spune că autoritățile ar trebui să vorbească mai puțin despre măsuri de relaxare și să se concentreze pe campania de vaccinare.

Te-ar mai interesa: Simptome de colon iritabil? Aceasta poate fi adevă...

Octavian Jurma, cercetător în domeniul medical: „Pentru prima dată, săptămâna trecută, vedem că secvențierile nu sunt 100% cu tulpina ancestrală Delta, ci 20% sunt variante care intră în categoria Delta Plus. Deja, pandemia se pregăteşte să ne ofere o nouă tulpină, care va constitui probabil valul 5. Această relaxare e foarte importantă și toți o dorim, dar trebuie să ne relaxăm în siguranță, să încetăm să revenim la această normalitate care a dispărut.

Te-ar mai interesa: Bolile care se manifestă prin umflarea degetelor d...

Trebuie să intrăm în rândul țărilor care fac managementul complet și permanent al pandemiei. E o certitudine statistică că COVID-19 e cu noi pentru o perioadă lungă. Variola și poliomielita au fost cu noi secole. Să vorbim mai puțin de relaxare, și mai mult de vaccinare, de protecție, de siguranță”, a declarat epidemiologul în cadrul unui interviu la Digi24.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private