vineri, mai 27, 2022

Frisoanele. De ce apar? Frisoanele reprezintă o senzație de frig excesiv, care se manifestă prin contracții și relaxări rapide ale muschilor. Deși frisoanele și febra sunt cauzate, de obicei, de afecțiuni ușoare, cum ar fi raceala, exista situatii când aceste simptome pot fi o consecinta unor boli severe. 

Medicii spun că este posibil să ai anemie, deficiența de vitamina B12, lipsă de fier, probleme cu rinichii, diabet de tip 2, răceală sau gripă. Nu mai sta pe gânduri. Mergi urgent la medic!

Te-ar mai interesa: Cum apare cancerul și cum poți să-l vindeci? Dr. P...

Îți este frig mereu? E posibil sa suferi de o boală gravă! Iata de ce trebuie să mergi la doctor

Anemie

Aceasta afecțiune medicală ar purea fi cauza senzației tale continue de frig. Anemia apare când nu avem suficiente globule roșii sănătoase în corp pentru a transporta tot oxigenul de care organismul nostru are nevoie. Persoanele care au anemie se simt mereu obosite, fără energie, amețite și au respirația sacadată. De altfel, acestor oameni le este mereu frig, în special la mâini și la picioare.

Deficiența de vitamina B12

Când avem deficiență de vitamina B12, putem suferi de anemie, ceea ce crește senzația de frig.

Deficența de fier

Dacă nu avem suficient fier în organism, putem face „anemie cu deficit de fier”, ceea ce ne va face să ne fie frig continuu. Deficiența de fier poate fi cauzată de pierderi de sânge, un regim alimentar prost sau din cauză că organismul nostru nu poate absorbi fierul din alimentele pe care le consumăm.

Te-ar mai interesa: De ce unii oameni nu pot râgâi? Poate fi tratată a...

Probleme cu rinichii

Toxinele se pot acumula continuu în organismul nostru când rinichii nu filtrează corect sângele. Astfel temperatura corpului nostru poate scădea drastic și pot apărea și alte probleme de sănătate. De altfel, bolile renale sunt legată de anemie, care ne poate face să ne fie frig chiar și când este cald afară.

Diabet de tip 2

Dacă aveți diabet de tip 2, este posibil să aveți și anemie, probleme cu rinichii și circulația, toate aceste afecțiuni medicale determinând starea de frig continuu.

Te-ar mai interesa: Pepenele roșu: Beneficii și curiozități surprinzăt...

Răceală obișnuită sau gripă

Când avem gripă diverse organe importante sunt afectate. Ne confruntăm cu febră, nas înfundat, dureri de cap, dureri musculare, tuse seacă, lipsă de energie și, desigur, frisoane, potrivit Capital.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private