Sari la conținut

Îți plac pipotele de pui? Iată cât de benefice sunt pentru sănătate. Cum le poți prepara simplu și rapid

Îți plac pipotele de pui? Iată cât de benefice sunt pentru sănătate. Cum le poți prepara simplu și rapid pentru a te bucura de gustul lor și de nutrienți.

Dacă îți plac pipotele și inimile de pui, iată o veste bună: sunt foarte sănătoase și ne oferă o grămadă de beneficii, de la mic la mare.

Bune la gust, ușor de găsit în orice supermarket și magazin alimentar sau măcelărie, pipotele sunt și ieftine, așa că oricine și le poate permite.

Dar iată principalele motive pentru care este bine să le consumi. Se prepară și destul de ușor pentru că fierb repede.

Stimuleaza cresterea la copii

Pipotele au un conținut ridicat de zin, un element indispensabil pentru cresterea oaselor la copii. Iata de ce acestea sunt recomandate pentru copii. În plus, zincul întareste unghiile si parul.

 Absoarbe toxinele

În medicina traditionala pipota ocupa un loc de cinste, pentru ca are proprietatea de a atrage în sine toxinele care cauzeaza intoxicatiile alimentare.

Adica, nu este doar un aliment, ci si un medicament, care spre deosebire de antibiotice nu omoara microflora stomacului si nu dauneaza sanatatii.

Întinereste pielea

Continutul ridicat de proteine contribuie la accelerarea metabolismului, lucru care previne îmbatranirea si aparitia tumorilor.

În plus, seleniul din pipote este un element important pentru buna functionare a glandei tiroide si care mareste longevitatea. Consumand pipote vei putea ramane mult timp tanara si sanatoasa.

Ajută în cazuri de anemie

Pipotele contin vitamina B9, cupru, magneziu, fosfor, potasiu si mangan. Prin simplul consum al lor îti vei umple organismul cu vitamine si substante utile, lucru care va permite organismului tau sa functioneze perfect!

Mai mult, fierul din acest produs va ajuta persoanele care sufera de anemie.

Ai probleme cu rinichii?

Putin stiu asta, însa stratul de pe pipote, care de obicei este înlaturat si aruncat, constituie un remediu pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Pentru aceasta acest strat se spala bine, se usuca si se consuma sub forma de praf.

Multi oameni nu stiu cum trebuie gatite corect pipotele. Daca pasarea este tanara – 40 de minute de fierbere sunt suficiente, iar daca este batrana – atunci va fi nevoie de 2 ore fierbere. Acest timp este necesar ca pipota sa-si piarda duritatea.

Atunci cand cumperi pipote, uită-te bine la aspectul lor. Trebuie sa fie curate si sa luceasca, potrivit andreilaslau.ro.

Le poți prepara cu diferite legume, prin fierte sau la cuptor. Merg excelent cu usturoi și cu mămăligă, dar se pot consuma oricum îi place fiecăruia. Se pot adăuga chiar și în ciorbe. Iată și o rețetă simplă de tocăniță din pipote, aici.

Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel