miercuri, martie 22, 2023

Îți sângerează gingiile? Cu siguranță și-au sângerat și ție gingiile. Acest lucru nu trebuie să te îngrijoreze, dar poate fi semnul unei probleme de sănătate.  Se poate datora unei boli gingivale sau unei carențe de vitamine.

Gingiile sănătoase nu sângerează, așa că, dacă se întâmplă de fiecare dată când te speli pe dinți, ar trebui să consulți un medic stomatolog.

Acesta vă va verifica dinții și, după ce va exclude motive precum igiena orală precară și periajul incorect, va investiga problema deficienței de vitamine.

Te-ar mai interesa: STUDIU. Toate contraceptivele hormonale cresc risc...

Vitamina C este deosebit de importantă pentru sănătatea orală, deoarece ajută la construirea unor dinți și gingii puternice.

Proprietățile antioxidante ale vitaminei C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, o fac esențială pentru dezvoltarea și întreținerea gingiilor. De asemenea, joacă un rol în sinteza colagenului, care este necesar pentru a construi țesuturile conjunctive, inclusiv oasele, vasele de sânge și gingiile.

Fără această vitamină specială, gingiile nu ar fi capabile să susțină dinții și maxilarul. Din fericire, sângerarea gingiilor și alte probleme conexe pot fi inversate printr-un aport adecvat de vitamina C.

Te-ar mai interesa: Copil în stare gravă cu varicelă ajuns la urgențe ...

Adulții au nevoie de 40 mg de vitamina C pe zi, cantitate pe care o pot obține prin alimente. Vitamina nu poate fi stocată în organism, așa că trebuie să fie refăcută zilnic.

Portocalele și sucul acestora, ardeii roșii și verzi, căpșunile, broccoli, varza de Bruxelles și cartofii sunt surse bune de vitamina C.

Sângerarea gingiilor poate fi, de asemenea, un semn al bolii gingivale, care începe ca gingivită și progresează până la parodontită, care poate provoca chiar pierderea dinților.

Te-ar mai interesa: TOP 5 surse naturale de potasiu, un mineral care m...

Gingivita și parodontita sunt cauzate de acumularea de placă pe dinți.

Scorbutul, cea mai extremă formă de deficiență de vitamina C, este rară și este cauzată de absența vitaminei C din alimentație timp de cel puțin trei luni. Pe lângă umflarea și sângerarea gingiilor, provoacă, de asemenea, dureri articulare, vânătăi pe piele și pete roșii sau purpurii pe piele.

Afecțiunea este ușor de tratat prin consumul de alimente bogate în vitamina C sau prin administrarea de suplimente de vitamina C. De obicei, bolnavii se simt mai bine în 48 de ore de la tratament și se recuperează complet în două săptămâni.

Te-ar mai interesa: Ce alimente se consumă în cea mai fericită țară di...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private