Sari la conținut

Jane Fonda ar vrea să-i ucidă pe cei care nu susțin avortul: „Putem decide câți copii să avem și când. Nu-mi pasă de legi!”

Jane Fonda ar vrea să-i ucidă pe cei care nu susțin avortul. Comentariile lui Fonda vin pe fondul unui val tot mai mare de restricții în diferite state americane privind drepturile de reproducere ale femeilor, după ce Curtea Supremă a anulat dreptul federal la avort în iunie anul trecut.

În jur de 18 din cele 50 de state au interzis de atunci avortul în SUA sau l-au restricționat sever și că în 13 dintre ele accesul la acest serviciu este practic imposibil deși există și excepții

Jane Fonda suggests 'murder' to fight abortion laws in wild appearance on 'The View' | Fox News

Jane Fonda ar vrea să-i ucidă pe cei care nu susțin avortul

Potrivit EFE, activista și vedeta de la Hollywood Jane Fonda, în vârstă de 85 de ani, a pledat vineri pentru „uciderea” politicienilor care se opun avortului, ca una dintre posibilitățile americanilor de a putea continua să-și întrerupă voluntar sarcina.

„Suntem în controlul corpului nostru de câteva decenii și putem decide câți copii vrem să avem și când. Acum că știm cum este, nu ne întoarcem la ce a fost. Nu-mi pasă de legi, nu ne întoarcem!”, a declarat vedeta în emisiunea matinală „The View”.

Gazda Joy Behar a întrebat-o pe actriță ce acțiuni ar sugera să întreprindă, dincolo de proteste, pentru a aborda deciziile politice care afectează libertatea femeilor, la care Fonda a menționat: „Ei bine, m-am gândit la crimă”.

Comentariul ei a fost perceput de ceilalți ca o glumă, dar Fonda nu a vrut să clarifice dacă a vrut să spună serios.

Declarația vedetei nu a rămas fără urmări

Având în vedere ambiguitatea frazei, congresista republicană Anna Paulina Luna a luat cuvintele vedetei „la propriu” și de pe Twitter a anunțat că a sesizat Poliția Capitoliului cu privire la acest apel la „uciderea politicienilor pro-viață”.

„În calitate de membru pro-viață al Congresului și în fața lipsei de reacție a lui Fonda de a clarifica că declarația sa a fost o glumă, luăm această amenințare în serios”, a spus el într-un comunicat.

De asemenea, ea a cerut ca „The View” și Jane Fonda, câștigătoare a două premii Oscar pentru cea mai bună actriță pentru „Klute” (1972) și „Coming Home” (1979), să își retragă public „comportamentul dezgustător” în timpul discuției.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel