vineri, septembrie 25, 2020

Japonezii sunt oamenii cei mai longevivi oameni din lume, iar toți ceilalți au început să fie foarte atenți la felul în care trăiesc.

Dincolo de alimentația sănătoasă, faptul că niponii trăiesc mai mult se datorează într-un procent la fel de mare felului de a gândi. Empatia și echilibrul sunt nelipsite din viețile japonezilor.

Ei caută binele întotdeauna. Caută ceea ce îi împlinește, se pun pe primul plan și fericirea este un ideal relativ ușor de atins.

Citește și:

Dacă vi se pare interesant, puteți citi și:

Secretul celor mai longevivi oameni de pe planetă! Toți mor sănătoși, după 100 de ani

Ikigai este un concept japonez care s-ar traduce prin «fericirea de a fi mereu ocupat», pare să explice extraordinara longevitate a japonezilor, mai ales din insula Okinawa. Acolo, numărul persoanelor centenare depășește cu mult media mondială.

Cultivarea prieteniilor, alimentația moderată, odihna adecvată și mișcarea ușoară par să facă parte din ecuația sănătății, însă în centru este acea joie de vivre, bucuria de a trăi, care îi ajută să însumeze ani și să sărbătorească în continuare fiecare răsărit de soare, ikigai-ul personal al fiecaruia.“ (HÉCTOR GARCÍA (KIRAI) și FRANCESC MIRALLES)

Citește și:

Cele 10 legi ale ikigai-ului:

  1. Fii mereu activ, nu te pensiona niciodată.
  2. Privește lucrurile cu calm.
  3. Nu mânca pe săturate.
  4. Înconjoară-te de prieteni buni.
  5. Fii în formă pentru următoarea ta aniversare.
  6. Zâmbește.
  7. Reconectează-te la natură.
  8. Fii recunoscător.
  9. Trăiește clipa.
  10. Urmează-ți ikigai-ul.

Parteneri