vineri, august 19, 2022

KEGEL, exercițiile care fac minuni și pentru bărbați. Ei bine, da, aceste exerciții ajută și bărbații, nu doar femeile. Simplu de făcut și au efecte incredibile. 

Exercițiile Kegel se efectuează prin tensionarea și relaxarea unor mușchi profunzi care alcătuiesc planșeul pelvian. Acesta are rolul de a ține organele interne în loc.

Poate părea complicat la început, dar este foarte simplu. Iar efectele merită și dacă am face un efort, dar nu facem.

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

Captură Kegel

Un planșeu pelvian slab poate cauza incapacitatea de a menține continența, atât a vezicii urinare, cât și a rectului.

Odată ce ai înțeles cum să faci exerciții Kegel, îți vei da seama că sunt simple și le poți practica oriunde – în intimitatea propriei locuințe sau când aștepți la coadă la bancă.

Ce sunt exercițiile Kegel și cine le-a inventat

Arnold Henry Kegel, ginecolog american, a conceput un set special de exerciții destinate mușchilor planșeului pelvian.

Ce presupun aceste exerciții?

Ei bine, exercițiile Kegel presupun contractarea și relaxarea repetată a acestor mușchi.

Primul pas este identificarea acestora. Să ne cunoaștem mai bine, adică…

Te-ar mai interesa: Nu trebuie să petreci NICIODATĂ mai mult de cinci ...

Așadar, trebuie să să localizăm mușchii puboccigieni (PC). Cum facem asta?

Simplu! Se face prin întreruperea voluntară, câteva secunde, a fluxului de urină. Apoi îi poți încorda și relaxa controlat, ca să conștientizezi exact cum funcționează.

Cum le facem corect

Există trei tipuri de exerciții Kegel și toate au efecte benefice. Iată care sunt și cum se fac:

  1. Contracții lente. Încerci să execuți contracții puternice ale mușchilor pelvieni ca și cum ai vrea să oprești fluxul urinar. Păstrează contracția 3-5 secunde și apoi relaxează-te. Repetă.
  2. Contracții rapide. Le faci prin contractarea și relaxarea mușchilor pubococcigieni cât poți de repede și cât poți de mult. Pe măsură ce numărul repetițiilor crește, o să simți mușchii mai puternici.
  3. Împingeri. Ca atunci când te chinui să împingi ceva greu.

Așadar, este simplu, nu-i așa?

Și foarte important este că le putem face oriunde și oricând. Le pot face și bărbații, nu doar femeile. Efectele sunt incredibile și pentru ei.

Seturi de câte 50

Potrivit smartliving.ro, atunci când faci exercițiile, pui în acțiune și musculatura abdominală și întreaga musculatură din zona bazinului.  Antrenamentul constă în: 50 de contracții lente, 50 de contracții rapide și 50 de împingeri.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre capacul galben al băuturilor răcor...

„Această serie o faci de cel puțin cinci ori pe zi. Dacă ai chef, dacă ești inspirat, poți face și mai multe serii. Te vei simți și mai bine. E dreptul tău să te simți cât dorești de bine, de împlinit. După o săptămână mai adaugi încă zece repetări la fiecare dintre cele trei tipuri de contracții. Și continui așa, săptămânal, până ajungi la serii compuse din o sută de repetări,” potrivit cărții „A face dragoste aproape perfect.”

Te-ar mai interesa: Gabriel Diaconu pune punctul pe i. Cineva ar trebu...

Golește-ți vezica înainte. Încearcă să faci exercițiile după ce ai urinat, nu cu vezica plină. Cel puțin la început.

Alege-ți o poziție confortabilă. La început practică exercițiile în timp ce stai întins pe spate. Pe măsură ce te specializezi le poți face și stând în picioare sau pe scaun.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private