Sari la conținut

Klaus Iohannis: cum se vor desfășura sărbătorile Pascale din acest an?

decretul de numire

În cursul zilei de astăzi, Președintele României Klaus Iohannis a participat la o conferință de presă unde a menționat cum se vor desfășura Sărbătorile Pascale din acest an, dar și ce măsuri de restricție se impun pentru orașe care au depășit rata de incidență, precum Capitala.

„Anul acesta sărbătorile sunt la o distanță mare (Paștele catolic față de cel ortodox – n.r.). Acum în 4 aprilie vor sărbătorii catolicii, reformații, iar la începutul lunii mai vor sărbători creștinii ortodocși. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserica, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia fără să avem petreceri cu multe persoane”, afirmă, miercuri, Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că participarea la slujbele de Paște și petrecerea sărbătorilor în cadru familiar sunt posibile.

”Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt sfintele sărbători de Paște, oamenii vor să meargă la biserica și trebuie să găsim calea ca să poată merge la biserică”, conchide șeful statului.

”E nevoie de măsuri suplimentare pentru Bucureşti. Sunt îngrijorat”

„Cred că în Bucureşti e nevoie să se ia măsuri suplimentare, situţia este extrem de serioasă şi fac un apel la toţi românii să respecte restricţiile şi să se înscrie pentru vaccinare. Este importantă şi situaţia din Bucureşti care e complicată cred, e nevoie să se ia măsuri suplimentare, deci restricţii suplimentare”, a spus, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

„Pentru România, nu dorim carantină naţională, că nu rezolvă problema. Acolo unde rata e mare de infectare, se vor lua măsuri suplimentare, cum sunt cele care vor fi luate probabil pentru Bucureşti, cum sunt cele cu limitarea circulaţiei în week-end.

Iohannis: Unde e rata mare, restricţii suplimentare

O să fiu foarte ferm şi clar în consiliu, trebuie să accelerăm vaccinarea şi să luăm toate măsurile care pot fi luate pentru a creşte viteza de vaccinare”, a adăugat şeful statului.

„Trebuie ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelept și să înțeleagă acest lucru. Restricții probabil sunt necesare acolo unde se formează aglomerații și probabil este nevoie de a reduce aceste aglomerații, în special în weekend.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel