vineri, februarie 26, 2021

Ce spune Klaus Iohannis despre creșterea numărului infectărilor. Am putea avea parte de noi restricții în România, având în vedere numărul de cazuri care crește?

Klaus Iohannis a răspuns la mai multe întrebări ale jurnaliștilor, după ce a efectuat o vizită la unităţile mobile ATI de la Romexpo.

Președintele României a ținut să facă încă o dată apel la români, de a respecta normele minime și de bun simț împotriva noului coronavirus.

Iată ce a spus Klaus Iohannis, după ce a fost întrebat dacă am putea avea parte de noi restricții în România, având în vedere numărul de cazuri care crește.

Klaus Iohanis: Eu nu-mi doresc și cred că nici guvernul nu-și dorește să avem noi restricții. Eu vreau să avem o conformare foarte bună cu restricțiile care sunt în vigoare.

Sunt puține, sunt de bun simț, sunt foarte utile. Nu ne dorim reinstaurarea unor restricții decât în situația în care vedem că numărul de infecții crește foarte mult și nu avem încotro. Însă, repet, vreau o conformare bună, adică, fiecare să ascultăm de medici, de specialiști, de epidemiologi, să facem ce ne spune specialistul. Purtatul măștii este foarte important, păstrarea distanței, spălatul pe mâini. Ştiu că mă bănuiți că repet prea des aceste lucruri, dar văd că nu le repet prea des, fiindcă încă sunt mulți care nu le respectă chiar sută la sută.

Întrebat dacă revenirea la starea de urgență e o posibilitate, Klaus Iohannis a mai adăugat: Revenirea la starea de urgență este ultima soluție, atunci când vedem că nimic altceva nu funcționează. Dar eu mă gândesc că, totuși, va funcționa. De asta ne întâlnim, de asta vorbim, ca împreună cu românii, să stăpânim această epidemie.

Ultimele stiri

Parteneri