Sari la conținut

La ce proceduri estetice apelează bărbații. Iată ce spune chirurgul estetician!

Dacă despre femei se știe deja că mare parte dintre ele frecventează clinicile estetice unde-și fac diverse tratamente faciale, non invazive sau intervenții chirurgicale, ei bine, în ultima perioadă, a crescut și numărul pacienților de sex masculin.

Mai exact, domnii au prins curaj și au început să se intereseze despre anumite tratamente faciale, despre injectări cu botox pentru riduri și nu numai, și, desigur, să calce pragul clinicilor pentru a se lăsa pe mâna medicilor specialiști.

“Într-adevăr, în ultima perioadă, domnii au început să prindă curaj. Numărul pacienților de sex masculin, în clinici, a crescut. Deși procesul de îmbătrânire la domni este mai lent față de cel la femei (componența hormonală are o mare greutate când vorbim despre îmbătrânire) – iată că au început să fie mai curajoși și interesați de procedurile noi.  Mare parte dintre ei preferă procedurile minim invazive cum ar fi tratamentele de întreținere ale tenului, tratamentul cu toxină botulinică pentru estomparea ridurilor din zona frunții, a ochilor. De asemenea, PRP pentru scalp și față este una din procedurile pentru care aceștia au prezentat interes. Sunt bărbați care se confruntă cu căderea părului, iar acest tratament care nu are nici o contraindicație, este benefic.

PRP este terapia cu plasmă îmbogățită cu trombocite obtinuță din recoltarea sângelui propriu, în prezent ea fiind cea mai apreciată terapie de regenerare structurală.

PRP este unul din cele mai sigure tratamente pentru scalp, principala problemă pentru căderea părului. Este unul din primele recomandări în diverse cazuri de alopecie atât la femei, cât și la bărbați. Având în vedere faptul că serul injectat provine din propriul sânge, există o totală biocompatibilitate. NU există risc de alergii, respingere de către organism sau alte efecte adverse. Practic, se recoltează o cantitate mică de sânge venos, la fel ca la analizele de sânge uzuale.​ Prin centrifugare, într-un aparat special, are loc separarea de plasma concentrată în trombocite și factori de creștere implicați în stimularea și formarea de noi fibre de colagen. Plasma obținută se activează și se reinjectează în scalp.

Unii sunt interesați de conturul mandibular, să-și schimbe forma feței din punct de vedere estetic, de a scăpa de “bărbia dublă”, de gușă. Și la procedurile chirurgicale au început să mai prindă un pic curaj, aici vorbim despre lipoaspirații în anumite zone ale corpului, lifting facial, rinoplastii, chiar și blefaroplastii, și așa mai departe. Așadar, în ultima perioadă, și bărbații se arată interesați de procedurile și intervențiile chirurgicale din clinicile estetice”, spune Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: