Sari la conținut

Leac miraculos pentru eliminarea toxinelor. Frunzele…

Semn cancer ficat
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Din cuprinsul articolului

Eliminarea toxinelor din corp sunt esențiale pentru sănătatea ficatului, cel mai mare organ al corpului uman. De sănătatea lui depinde întregul organism. Iar una dintre cele mai importante functii ale ficatului este intocmai detoxifierea organismului.

Anumite ceaiuri preparate sub o anumită formă, sunt indicate pentru eliminarea toxinelor din corp. Ele pot combate deshidratarea și pot ajuta chiar și la vindecarea acneei atunci când sunt consumate regulat.

Ceaiul de mușețel, minune pentru ten

Este vorba despre banalul ceai de  mușețel. Această plantă este prima pe lista ceaiurilor minune pentru ten. Mai mult, acest ceai este recomandat pentru persoanele cu insomnie, însă puțini știu că poate reduce leziunile inflamatorii ale acneei. De asemenea, ceaiul de mușețel are capacitatea de a îndepărta stresul.

Ceaiul alb, un alt leac miraculos

Spre deosebire de ceaiul verde, ceaiul alb are cele mai înalt nivel de antioxidanți din toate ceaiurile. Te ajută și la el eliminarea toxinelor din corp. Ceaiul alb este obținut din muguri albi și frunze selecționate, aburite și uscate cu atenție și provine din Camellia Sinensis. Se culeg doar frunzele tinere, acoperite cu un praf argintiu care devine alb după uscare, fapt care i-a conferit și numele ceaiului: „ceai alb”.

Caracteristica sa de bază este procesarea minimă, care are ca rezultat un conținut mai mare de nutrienți decât la ceaiul verde sau cel negru. În procesul de producție al ceaiului alb, frunzele sunt mai puțin procesate și nu sunt lăsate sa se oxideze. Aceasta menține frunzele mai aproape de starea lor naturală, obținând astfel niște frunze de ceai cu o concentrație mai mare de antioxidanți.

Ceaiul alb este utilizat ca supliment în timpul curelor de slăbire, el fiind o sursă excelentă de aminoacizi si antioxidanți naturali. Este utilizat și ca adjuvant în tratarea diferitelor afecțiuni.

Ceaiul verde accelerează metabolismul

Specialiștii recomandă și ceaiul verde. Este foarte cunoscut pentru efectul de accelerare al metbolismului. Mulți consumă acest ceai pentru a pierde kilogramele acumulate.

Totuși, pe lângă efectele pe care le are asupra organismului, el are și o serie de efecte benefice asupra pielii. Ceaiul verde reduce inflamația, menține celulele pielii sănătoase și este excelent pentru a te proteja de radiațiile ultraviolete, potrivit voxbiz.ro.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: