Sari la conținut

”LEAC” nou pentru tratarea migrenelor. Pot regla contracția și dilatarea vaselor de sânge din creier

Migrena, a doua cauză de dizabilitate în lume
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Migrena nu este doar o durere de cap urâtă

”LEAC” pentru tratarea migrenelor. O migrenă este o durere de cap severă, recurentă, care poate dura mult timp. Acestea pot precede sau însoți semnele senzoriale de avertizare și alte simptome. Migrenele pot provoca dureri puternice, pulsive, de obicei pe o parte a capului.

Cercetării au constatat, într-un studiu nou, că anumite medicamentele utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale pot fi o soluție pentru persoanele care suferă de migrenă.

Mai exact, studiul a analizat date din 50 de studii separate care au implicat 4.300 de adulți, cu o vârstă medie de 39 de ani și 79% dintre participanți fiind femei.

Unii participanți au primit medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale pentru a-și gestiona durerile de cap, în timp ce alții au primit un placebo.

Rezultatele studiului au arătat că medicamentele pentru scăderea tensiunii arteriale au condus la o reducere a frecvenței migrenelor lunare experimentate de participanți.

Potrivit dr. Faraidoon Haghdoost de la Universitatea din New South Wales, spune că acest studiu sugerează că o gamă mai largă de medicamente care scad tensiunea arterială ar putea fi benefică pentru tratarea migrenelor în comparație cu opțiunile disponibile în prezent.

Medicamentele pentru tensiune arterială reduc migrenele

Medicamente pentru migrene
Sursă foto: Getty Images

Deși mecanismul nu este clar, oamenii de știință din domeniul medical emit ipoteza că potențiala eficacitate a medicamentelor care scad tensiunea arterială în gestionarea migrenelor poate proveni din capacitatea lor de a regla constricția și dilatarea vaselor de sânge din creier.

Aceste medicamente, potrivit Pro News, în special beta-blocantele, pot bloca efectul hormonilor de stres și al adrenalinei în organism, ducând la relaxarea vaselor de sânge și stabilizarea fluxului sanguin către creier.

Acest lucru reduce activitatea electrică anormală din creier în timpul atacurilor de migrenă.

Medicamentele pentru scăderea tensiunii arteriale sunt deja recunoscute ca măsură preventivă pentru migrene. Diverse studii au susținut această abordare încă din anii 1960, indicând rolul lor stabil în domeniu.

Potrivit cercetătorilor, medicamentele pentru tensiunea arterială pot fi utilizate singure sau în combinație cu alte tratamente. Lucrul cu un neurolog sau cu un medic personal este esențial pentru a crea o strategie individualizată pentru prevenirea și gestionarea migrenelor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.