Sari la conținut

Leac pentru psoriazis, dermatite și mastopatie. Lidia Fecioru: ”E foarte bun și când avem noduli tiroidieni”

bioenergoterapeut
FOTO: WOWBIZ
Lidia Fecioru, leac pentru imunitate

Din cuprinsul articolului

Un unguent pe bază de nuci verzi, ulei și ceară galbenă vă poate fi de folos în tratamentul dermatitei, psoriazisului și ciupercilor de la picioare, susține bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

”Nucile verzi se taie în patru și le dai prin mașina de tocat. La 30g de nuci se pune un pahar de ulei, se lasă acoperit cam 10 zile la temperatura camerei. Din când în când le mai scuturăm.

Acel vas îl punem apoi într-un bain-marie și fierbem cam de trei ori la foc mic. Lăsăm să fiarbă uleiul cu nuca așa, după care adăugăm 15g de ceară galbenă și o mai lăsăm puțin până începe să fiarbă.

Când începe să topească ceara și să fiarbă, o oprim, o lăsam să răcorească un pic și tot uleiul și zeama cu ceara le trecem printr-un tifon, punem într-un borcan de sticlă sau de ceramică și păstrăm la frigider și avem un unguent de nuci care se vinde și în farmacie.

Este foarte bun pentru dermatite, mastopatie, boli de ciuperci la picioare, psoriazis. E foarte bun și când avem noduli tiroidieni.

Nu frecați, doar ungeți unde aveți problema, nu puneți comprese deasupra, nu împachetați cu folie, nu bandajați, nu bandajați, pentru că unguentul conține iod și poate arde pielea”, a explicat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la rubrica Leacul zilei, de la emisiunea Adevăruri ascunse.

FOTO: WOWBIZ

Planta cu efect antibiotic

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre o planta cu efect antibiotic. Este foarte bună pentru astm, probleme ale stomacului sau afecțiuni hepatice.

„Este o plantă foarte cunoscută care se întâlnește și la noi. Se numește iarba mare şi se găseşte în plafar.

Se consumă de la această plantă şi rizomul, și rădăcina groasă, şi rădăcinile subţiri, şi tulpina, și floarea.

Din floarea de iarbă mare se face tinctură și se bea.

Această iarbă mare e foarte bună şi merge ca un antibiotic pe tot ce înseamnă bacilul Koch, pentru alergii, pentru tot astm bronșic. Conține vitamina B5, B12, A, C și este un antioxidant foarte bun hepatic.

De asemenea, ajută la tonifierea stomacului și este foarte bună pentru tot ce înseamnă partea diuretică, adică pietre la rinichi etc.

Este bună şi împotriva viermișorilor, a paraziților.

Se mai folosește și în problemele genitale, dar nu se de voie să fie băută de femeile însărcinate, pentru că ceaiul poate crea unele probleme la uter.

Ceaiul de iarba mare se poate cumpăra de la plafar, dar îl putem culege şi singuri. Numai că planta nu trebuie să fie adultă, trebuie să fie până în trei ani, pentru ca rădăcina să nu devină lemnoasă”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel