Sari la conținut

Cum pot vindeca ciuperca unghiilor

Cum pot vindeca ciuperca unghiilor. Majoritatea dintre noi ne-am confruntat cu această infecție. Este supărător, așa că veți dori cu siguranță să scăpați de el cât mai curând posibil.

Onicomicoza este o infecție fungică care debutează în stratul de sub unghii (mai ales la nivelul picioarelor) și este însoțită de decolorarea, îngroșarea sau exfolierea unghiei în sine.

Un remediu de care probabil ați auzit este să vă înmuiați piciorul în oțet pentru a scăpa de infecție. Oțetul este o substanță acidă care poate ucide bacteriile și ciupercile. Cu toate acestea, eficacitatea sa este foarte limitată, deoarece nu poate pătrunde sub unghii.

Încearcă-l dacă vrei, dar dacă nu observi rezultate în câteva săptămâni, consultă un dermatolog pentru un tratament suplimentar.

Cum pot vindeca ciuperca unghiilor. Fă o baie pe bază de oțet

Dacă aveți de gând să tratați ciuperca unghiilor de la picioare cu oțet, cel mai bine este să vă înmuiați piciorul într-un amestec de apă și oțet. Diluarea oțetului este importantă pentru a evita iritarea pielii. Încercați tratamentul în fiecare zi și vedeți dacă vă ajută să scăpați de infecție.

Dacă nu, nu vă faceți griji, recurge la îngrijirea normală, mergeți la un medic

Scurtați unghia pentru a putea vindeca ciuperca unghiilor

Mai întâi, scurtați unghia. În cazul în care unghia este acoperită de ciuperci, niciun tratament local nu va avea prea mult efect. Așadar, ia un foarfece de unghii și scurtează unghia cât mai mult posibil. Acest lucru va permite oțetului să ajungă la ciupercă și să o ucidă.

  • Nu o tăiați mai departe de punctul în care se termină partea albă. Ai putea să te rănești.
  • Dacă aveți o problemă, încercați mai întâi să o calmați cu o cremă pe bază de uree. Acesta este un remediu cosmetic destul de des folosit pentru iritațiile pielii și este disponibil în farmacii.

Dezinfectați farfeca de tăiat unghiile imediat ce ați terminat, pentru a nu răspândi infecția. Ucideți toate ciupercile prin înmuierea lor în alcool izopropilic timp de o jumătate de oră.

Cum prepari baia de oțet

Se amestecă 240 ml de apă caldă și 240 ml de oțet alb într-un bol. Luați un lighean sau o găleată în care să scufundați piciorul. Se toarnă oțetul și apa caldă, apoi se amestecă.

Otet de mere
Otet de mere

Puteți folosi oțet de cidru de mere în loc de oțet alb. Ambele conțin aceeași cantitate de acid acetic.

Cât timp ținem piciorul în baia de oțet

Puneți piciorul într-un lighean, asigurându-vă că apa acoperă degetul infectat.

Apoi se lasă la înmuiat timp de 10-20 de minute, pentru a permite oțetului să pătrundă în țesut și să atace ciuperca.

Dacă aveți tăieturi, este posibil ca oțetul să vă usture ușor. Cu toate acestea, nu aveți de ce să vă faceți griji.

Ștergeți piciorul cu un prosop curat pentru a împiedica dezvoltarea ciupercii

Uscați bine piciorul după ce ați terminat. Ciupercile se dezvoltă într-un mediu umed, așa că ștergeți-vă picioarele imediat ce ați terminat tratamentul.

Luați un prosop curat și uscați-l înainte de a vă pune șosetele și pantofii la loc.

Spălați prosopul înainte de a-l folosi din nou, altfel riscați să răspândiți onicomicoza.

 Cât timp durează tratamentul ciupercii piciorului

Repetați tratamentul de două ori pe zi până la dispariția simptomelor. Ciuperca unghiilor de la picioare este dificil de eliminat, așa că va dura ceva timp.

Scufundă-ți piciorul într-o soluție de oțet și apă de două ori pe zi. Dacă observați vreo îmbunătățire după 1-2 săptămâni, continuați.

Dacă unghia crește, tăiați-o din nou pentru a permite oțetului să afecteze ciuperca.

 

Această metodă poate dura mai multe luni înainte de a produce rezultatele dorite. Exista și alte tratamente despre care Doctorul zilei a scris aici

Dacă nu reușiți să vă tratați piciorul de câteva ori pe zi sau dacă simțiți că situația nu se îmbunătățește, consultați un dermatolog.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.