Sari la conținut

Leacul din bătrâni pentru curățarea rinichilor, elimină nisipul și dizolvă pietrele.

Semne și simptome că ai probleme cu rinichii
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Meiul face parte din categoria cerealelor rezistente la secetă. Oamenii îl folosesc adesea pentru a hrăni animalele, dar interesul consumatorilor este în creștere. Acest cereal oferă diverse beneficii pentru sănătate și are multiple utilizări în gătit.

Oamenii au beneficiat de proprietățile nutriționale ale meiului de mii de ani. Vechiul Testament al Bibliei o menționează, la fel ca și textele din Grecia antică și Roma.

Meiul crește extrem de repede și se maturizează în aproape jumătate din timpul necesar pentru orez și grâu. Acest lucru o face cultura ideală, contribuind la răspândirea sa rapidă în Asia și în Europa.

Meiul este acum a șasea cereală ca importanță din lume.

În Statele Unite ale Americii contemporane, meiul este adesea folosit pentru a hrăni animalele de companie, animalele și păsările, dar este în creștere în popularitatea consumatorilor. Acest lucru se datorează faptului că nu are gluten și o sursă bună de proteine, fibre și micronutrienți. De asemenea, oferă multiple beneficii pentru sănătatea fizică și mentală, necesită puține inputuri pentru a crește și este rezistent la secetă.

Beneficii pentru sănătate ale meiului

Cercetările arată că meiul poate fi util în următoarele moduri:

Ajuta sistemul digestiv

Meiul conține fibre, care contribuie la sănătatea digestivă și ajută la reglarea mișcărilor intestinale.

Meiul are și prebiotice, care stimulează creșterea probioticelor în microbiom. Acest lucru este important pentru sănătatea intestinală și pentru sistemul imunitar în general.

Meiul este de mare ajutor pentru persoanele cu boala celiacă sau intoleranță la gluten, deoarece nu conține gluten. Persoanele cu boala celiaca pot consuma aceste cereale, care sunt bogate in nutrienti si bogate in proteine si fibre, fara riscul de disconfort.

Sprijină sistemului cardiovascular

Meiul conține magneziu, care ajută la reglarea ritmului cardiac.

Consumul de mei poate, de asemenea, să crească nivelurile de proteină adiponectină, care poate proteja țesuturile cardiovasculare.

Meiul contine si vitamina B3 sau niacina. Această vitamină ajută la reducerea anumitor factori ai bolilor de inimă, cum ar fi nivelurile ridicate de colesterol și trigliceride, și este eficientă în reducerea stresului oxidativ.

Reduce riscul de diabet

Un studiu din 2021 sugerează că meiul poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2. De asemenea, ajută la gestionarea nivelului de glucoză din sânge la persoanele cu diabet.

O creștere a concentrației de adiponectină poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină.

Elimină nisipul la rinichi,dizolvă pietrele,tratează cistita

Curăță eficient rinichii, elimină nisipul și mucoasa urinară, dizolvă pietrele din rinichi și vezica urinară, tratează cistita.

Metodă de preparare:

Seara clătiți 1 cană (200 gr) de mei în apă caldă. Meiul se va pune apoi într-un borcan mare (de 3 litri) care trebuie umplut in proportie de 2/3 cu apă fierbinte. După asta acoperiți-l, agitați-l bine, înfășurați-l în ceva cald și lăsați-l peste noapte.

Dimineața agită conținutul borcanului. Lihidul alb opac pe care il vei observa plutind va deveni medicamentul tău.

Pune lichidul alb in alt recipient, din care vei bea în cursul zilei, când și ce cantitate dorești.

Ar fi bine să nu arunci crupele de mei rămase. Folosește-le pentru a prepara un mic dejun sănătos – 1 cană de crupe, 3 pahare de apă, condimente, toate fierte timp de 15 min.

Seara pregătiți o nouă porție pentru a doua zi. Se recomandă a urma același program de tratament timp de 10-15 zile. După aceste două săptămâni, pietrele ar trebui să se macine și să iasă prin tractul urinar.

Includerea meiului în dietă, ajută la sănătatea rinichilor și a vezicii urinare.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel