Sari la conținut

Leacuri minune cu oțet. Iată de ce boli te scapă

Oțetul nu este bun doar pentru salate. Îl puteți folosi cu succes în tratarea răcelilor, a bolilor reumatice și a anemiei.

Scade febra

Picioarele umflate se tratează cu băi de apă călduţă amestecată cu trei-patru pahare de oţet de mere. Menţineţi până simţiţi că picioarele s-au odihnit. Nu le ştergeţi, lăsaţi-le să se usuce de la sine, iar dacă aveţi dureri puternice înveliţi picioarele în comprese cu oţet.

Şosetele înmuiate în oţet şi frecţiile cu oţet sau spirt sunt cele mai vechi leacuri cu care bunica scotea răceala din corp şi scădea febra. Pentru copiii sub doi ani recomand părinţilor să le stropească şosetele de bumbac cu oţet, nu cu spirt sau ţuică pentru că se pot intoxica cu alcool. Este bine să dilueze oţetul cu apă (o măsură de apă la una de oţet).

Topește grăsimea

Gospodinele cu experienţă spun că oţetul de mere face minuni pentru obţinerea unei talii de viespe. De sfatul lor au ţinut seama şi supermodelele Cindy Crawford sau Heidi Klum care, înainte de fiecare masă, beau o gură de oţet de mere.

Recent, cercetătorii japonezi au venit cu argumente puternice în favoarea oţetului şi a efectelor sale în păstrarea siluetei. Deşi studiile lor au fost aplicate doar pe cobai, rezultatele obţinute vin să ofere speranţe persoanelor care luptă din greu cu surplusul de kilograme.

Oţetul conţine acid acetic care are un rol major în activarea enzimelor ce contribuie la arderea grăsimilor, împiedicând astfel acumularea lor în organism.

Dietă cu linguriţa:
15 ml de oţet pe zi ajută la „topirea” grăsimilor, în special din zona abdominală, este concluzia promiţătoare a unui alt studiu japonez.

În plus, oţetul micşorează viteza de golire a stomacului, reducând apetitul.

Cantitatea de oţet necesară în cazul curelor de slăbire este de numai patru linguriţe pe zi, care pot fi luate ca atare sau în combinaţie cu salate.

Antiinflamator
Reumaticii resimt cel mai bine apropierea toamnei, de aceea e indicat să facă o cură cu oţet de mere. Pentru ameliorarea simptomelor se iau zilnic, de trei ori, câte o linguriţă cu oţet de mere amestecată cu una cu miere, timp de trei luni. Niciunul dintre cele două produse nu fac niciun rău organismului. Din contră, mierea are numai beneficii, iar oţetul este puternic detoxificant, acţionează ca un antiinflamator pentru articulaţii şi împiedică procesele de îmbătrânire şi de degenerare a cartilajelor şi epiteliilor.

Contribuie la asimilarea fierului
Copiilor anemici le este indicat să ia o linguriţă cu miere amestecată cu una cu oţet de mere înainte de masă. Oţetul stimulează apetitul şi ajută la asimilarea fierului şi a altor minerale esenţiale din alimente, stimulează sistemul nervos central, induce o stare de vioiciune şi tonus.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel