Sari la conținut

Leacuri naturale care te scapă rapid de durerile în gât!

ulei esential pentru durere în gât
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Beneficiile uleiului esential de lemongrass

Gât inflamat. O durere în gât poate îngreuna vorbirea sau mâncarea corectă, dar, din fericire, există remedii naturale și ieftine în casele noastre.

Durerea în gât nu este o boală, ci un simptom. Se vindecă adesea în câteva zile. Pentru a o trata, ce uleiuri esențiale ar trebui să folosești în funcție de faptul că este o simplă durere în gât sau o durere în gât care însoțește o răceală sau o durere în gât

Durerea în gât poate fi însoțită de alte simptome cum ar fi tusea, dificultatea în înghițire, inflamația amigdalelor, umflarea gâtului sau febra. Cauzele comune ale durerii în gât includ infecțiile virale (cum ar fi răceala sau gripa) sau infecțiile bacteriene (cum ar fi streptococul). Alte cauze posibile pot include fumatul, aerul poluat, alergiile sau refluxul gastroesofagian.

leac natural pentru durerea în gât
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Cum să vindeci o durere în gât într-o singură zi? Trei uleiuri esențiale ce pot fi folosite pentru a trata durerea în gât

1. Ulei esențial de lemongrass de Java
Uleiul esențial de lemongrass de Java poate fi eficient în tratarea durerii de gât datorită proprietăților sale antimicrobiene și antiinflamatoare. Lemongrassul are proprietăți antibacteriene care pot ajuta la combaterea infecțiilor bacteriene care pot provoca dureri de gât.

Există mai multe modalități de utilizare a uleiului esențial de lemongrass de Java pentru durere de gât:

  • Inhalare: Adăugați câteva picături de ulei esențial de lemongrass de Java într-un difuzor de aromaterapie sau într-un castron cu apă caldă. Inhalarea vaporilor eliberați poate ajuta la ameliorarea inflamației și a durerii de gât.
  • Compresă caldă: Adăugați 4-5 picături de ulei esențial de lemongrass de Java într-un castron cu apă caldă și înmuiați un prosop curat în amestec. Stoarceți ușor excesul de apă și aplicați compresa caldă pe gât. Acest lucru va ajuta la relaxarea mușchilor și poate reduce durerea.
  • Gargară: Adăugați 2-3 picături de ulei esențial de lemongrass de Java într-un pahar cu apă caldă și folosiți amestecul pentru a vă gargariza timp de 30 de secunde până la 1 minut. Gargarizarea este utilă pentru reducerea inflamației și a durerii de gât.

2. Ulei esențial de eucalipt de lămâie, un bun antiinflamator
Uleiul esențial de eucalipt de lămâie are proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene și analgezice, ceea ce îl recomandă ca remediu natural pentru durerile de gât. Iată cum îl poți utiliza:

Inhalare: Adaugă câteva picături de ulei esențial de eucalipt de lămâie într-un bol cu apă fierbinte. Acoperă-ți capul cu un prosop și inhalează aburul timp de 10-15 minute. Acest lucru va ajuta la deschiderea căilor respiratorii și la calmarea durerii de gât.

Gargară: Adaugă câteva picături de ulei esențial de eucalipt de lămâie într-un pahar cu apă caldă și amestecă bine. Folosește această soluție pentru a face gargară de 2-3 ori pe zi. Uleiul esențial va ajuta la calmarea iritației și la reducerea inflamației în gât.

Masaj la nivelul gâtului: Diluează uleiul esențial de eucalipt de lămâie cu ulei purtător, cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de măsline, într-un raport de 1:4. Masează ușor zona gâtului și spatele gâtului cu acest amestec pentru a ajuta la relaxarea mușchilor și la ameliorarea disconfortului.

3. Ulei esențial de lemongrass, un antiinflamator rapid
Uleiul esențial de lemongrass este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și analgezice, fiind utilizat pentru ameliorarea durerii de gât. Iată cum îl poți folosi pentru a obține un efect rapid:

Metoda care ajută la calmarea durerilor în gât

Inhalare: Adaugă câteva picături de ulei esențial de lemongrass într-un castron cu apă fierbinte. Apleacă-te deasupra vasului și acoperă-ți capul cu un prosop, astfel încât să poți inhala vapori de ulei esențial. Respiră adânc timp de 10-15 minute. Această metodă ajută la calmarea durerii de gât prin eliberarea vaporilor cu proprietățile antiinflamatoare și calmante ale uleiului de lemongrass.

Gargară: Adaugă 2-3 picături de ulei esențial de lemongrass într-un pahar cu apă călduță. Amestecă bine și folosește acest amestec pentru a face gargară timp de 30 de secunde. Repetă de câteva ori pe zi. Proprietățile antiinflamatoare și antimicrobiene ale uleiului esențial de lemongrass vor ajuta la calmarea durerii și la reducerea inflamației din gât.

Masaj: Diluează 2-3 picături de ulei esențial de lemongrass într-o cantitate mică de ulei purtător, cum ar fi ulei de cocos sau ulei de migdale dulci. Masează ușor zona gâtului și a zonei cervicale, aplicând presiune ușoară pentru a obține un efect de calmare a durerii și a inflamației.

Comprese: Înmuiați un prosop curat în apă călduță și stoarceți excesul de apă. Adăugați câteva picături de ulei esențial de lemongrass pe prosop și aplicați-l pe gâtul inflamat. Lăsați compresa să acționeze timp de 15-20 de minute. Uleiul de lemongrass va fi absorbit prin piele, oferind un efect antiinflamator și ameliorând durerea de gât.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel