Sari la conținut

Leguma banală care ajută regenerarea ficatului. Este ideală pentru a trata ficatul gras

dieta ficat gras
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
dieta ficat gras

Leguma banală care ajută regenerarea ficatului. Este ideală pentru a trata ficatul gras și poate fi integrată ușor în dieta zilnică. Iată de ce s-o consumi des:

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corpul uman, rolul lui fiind esential pentru o calitate buna a vietii.

Cand acest organ incepe sa nu mai functioneze asa cum trebuie pot aparea o multime de boli grele care, in timp, provoaca decesul.

Țelina stimulează regenerarea ficatului. Potrivit studiilor clinice efectuate pe calitățile acestei legume, s-a ajuns la concluzia că aceasta are capacitatea de a reduce colesterolul negativ din sânge, cu până la 20%.

În plus, în frunzele sale se regăsesc substanțe cunoscute sub denumirea de ftalide, care contribuie la relaxarea musculaturii arterelor, astfel că un consum regulat de țelină contribuie la menținerea tensiunii arteriale în parametri optimi.

Și calitățile sale nu se opresc aici, țelina având efect și asupra hormonilor, protejându-i de factorii de stres.

Dacă alegi să consumi zilnic salată, suc sau smoothie la care să adaugi țelină, vei observa cum colesterolul negativ va scădea considerabil, potrivit Radio Simplu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel