Sari la conținut

Leguma ieftină care scade colesterol rău în doar 4 săptămâni

alimente ideale
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Leguma ieftină care scade colesterolul rău în doar 4 săptămâni, potrivit unui renumit nutriționist rus.

Colesterolul ridicat înseamnă că aveți prea mult colesterol în sânge – o substanță ceroasă produsă de ficat. Tipul de colesterol de care trebuie să ne îngrijorăm este colesterolul LDL, adesea numit „colesterol rău”, deoarece se depune pe pereții arterelor. Vestea bună este că nivelurile de LDL pot fi reduse semnificativ prin modificări simple ale dietei.

Nutriționistul rus Dr. Igor Strokov: „O legumă banală poate reduce LDL cu până la 20%”

Potrivit nutriționistului rus Dr. Igor Strokov, s-a dovedit științific că ceapa roșie, o legumă comună și accesibilă, poate determina o scădere accentuată a colesterolului LDL în doar patru până la opt săptămâni de consum regulat.

„Cercetările recente confirmă necesitatea includerii cepei roșii în alimentație. Acțiunea sa unică poate reduce bolile cardiovasculare, menținând în același timp colesterolul bun (HDL) și eliminând colesterolul rău (LDL) din organism”, spune Strokov.

Ce spun studiile despre efectul cepei asupra colesterolului

Beneficiile pentru sănătate ale cepei roșii.
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Un studiu citat de Dr. Strokov și publicat în WebMed arată că persoanele care au consumat pulbere de ceapă au înregistrat o scădere a colesterolului LDL cu 11,2% după patru săptămâni și cu 20,3% după opt săptămâni, comparativ cu grupul de control. În același timp, nivelul de HDL (colesterol bun) a fost menținut ridicat.

Ce alte beneficii are ceapa pentru sănătate?

  • Ceapa are proprietăți biologice dovedite, precum efecte antibacteriene și antidiabetice.
  • Este o sursă excelentă de vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar, formarea colagenului și absorbția fierului.
  • Conține antioxidanți care protejează celulele de daunele provocate de radicalii liberi.
  • Bogată în vitaminele B6 și acid folic, ceapa contribuie la metabolism, formarea globulelor roșii și buna funcționare a sistemului nervos.
  • Este o sursă bună de potasiu, esențial pentru sănătatea rinichilor, contracțiile musculare și reglarea tensiunii arteriale.
  • Ceapa conține quercetină, un antioxidant flavonoid cu efecte antiinflamatoare, care poate reduce tensiunea arterială și scădea riscul bolilor de inimă.
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel