joi, mai 26, 2022

Incredibil! Oamenii de știință au descoperit că un anumit condiment are efecte vindecătoare împotriva cancerului. Pe lângă faptul că are puteri vindecătoare, unul dintre cele mai vechi și apreciate alimente cultivate în Orientul Mijlociu te ajută să slăbești. Femeile ar trebui să o consume zilnic, să nu le lipsească din alimentație.

Leguma minune care te protejează de cancer! Nu trebuie să lipsească din alimentație

Este vorba despre năut, o legumă care aduce numai beneficii asupra sănătății. Năutul are un conținut ridicat de fibre și proteine și prezintă un indice glicemic scăzut. În felul acesta, este de un real ajutor la menținerea greutății. Nutriționiștii recomandă o jumătate de ceașcă de năut zilnic. Fibrele și proteinele vă vor ține de foame și, în felul acesta, nu veți fi tentați să aveți derapaje alimentare.

Te-ar mai interesa: Pepenele roșu: Beneficii și curiozități surprinzăt...

Beneficii pentru sănătate

Năutul are un conținut ridicat de fibre și proteine și prezintă un indice glicemic scăzut. În felul acesta, este de un real ajutor la menținerea greutății. Nutriționiștii recomandă o jumătate de ceașcă de năut zilnic. Fibrele și proteinele vă vor ține de foame și, în felul acesta, nu veți fi tentați să aveți derapaje alimentare.

Sănătatea inimii

Persoanele care consumă în mod regulat năut au valori bune ale colesterolului total. Această delicioasă legumă conține cantități mari de acid folic și magneziu, extrem de benefice sănătății vaselor de sânge, împiedicând astfel depunerea colesterolului. Pe cale de consecință, vor fi mai puține cazuri de infarct în rândul consumatorilor de năut.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

Crește sistemul imunitar

Este o sursă excelentă de zinc și cupru, esențiale pentru buna funcționare a celulelor sistemului imunitar. Nutriționiștii au descoperit că 250 g de năut gătit conțin 30% din doza zilnică recomandată de cupru și 20% din DZR de zinc.

Năutul este o bună sursă de fier. Fierul este una dintre cele mai răspândite carențe. Una din principalele cauze ale anemiei. Dar năutul conține fier ușor asimilabil. Cercetările arată că 250 g de năut gătit conțin aproape 26% din DZR de fier, dar, într-adevăr, nu la fel de ușor de asimilat ca fierul provenit din surse animale.

Te-ar mai interesa: Dan Negru, critici dure dup moartea unei mari pers...

Bun pentru femei

Anumite fitochimicale denumite saponine au arătat că se comportă ca antioxidanți. Saponinele reduc riscul de a face cancer mamar și protejează împotriva osteoporozei. Iar ca bonus, reduc bufeurile în cazul femeilor aflate la menopauză, potrivit healthline.com

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private