Sari la conținut

Leguma miraculoasă de toamnă! Un adevărat antidot al celulelor maligne, slăbește și reprezintă unul dintre cele mai bune probiotice

Leguma miraculoasă de toamnă cu proprietăți antitumorale. Face minuni în organism cu proprietățile sale miraculoase, indiferent de starea sa: proaspătă sau murată.

Varza, potrivit medicinei naturiste, este cel mai puternic antidot al celulelor maligne și consumată în toate colțurile lumii. Oferă numeroase beneficii pentru sănătate, este plină de vitamine, minerale și fitonutrienți care contribuie la menținerea stării de sănătate.

Datorită numărului redus de calorii, această legumă este recomandată celor care vor să slăbească. Are totodată efecte antiinflamatorii, oferă protectie tractului digestiv si sistemului cardiovascular.

Ne ajută să eliminăm toxinele din organism și tot cu ea scăpăm de toate reziduurile din organism. Totodată, fiind bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), precum şi antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului,  are un efect benefic şi asupra frumuseţii!

Despre varza murată s-a scris mult datorită proprietăţilor sale antitumorale şi capacității extraordinare de a prevenţia această patologii.  Varza murată formează o floră care nu îngăduie evoluţia tumorilor.

Pustnicii din vechime spălau bine varza, fără să o cureţe de frunzele din exterior şi o puneau în vase făcute din trunchi de copac, iar între rândurile de varză presărau sare grunjoasă. Acopereau apoi totul cu apă strânsă de la ploaie (care se spune că elimină orice formă de ascită), iar deasupra puneau câteva crengi de măr pădureţ sau de corn. Varza astfel murată era consumată de la sfârşitul toamnei până după Paşti. În caz de ulcer sau tumori digestive, se făcea un tratament cu varză murată goală, fără niciun fel de făinoase, timp de 30 de zile. Vindecarea era întotdeauna sigură, potrivit ziarullumina.ro.

De asemenea, zeama de varză murată este recomandată celor care ţin dietă pentru că stimulează arderea grasimilor şi normalizează apetitul.

Varza murată este şi un bun probiotic, alimentul fiind ajutat în acest sens de acidul lactic, care acţionează ca un conservant. În varza murată se găsesc aşa numitele „bacterii prietenoase”, care au rolul de a regla flora intestinală.  Consumul regulat de zeamă de varză murată poate ajuta la normalizarea digestiei, dar şi la prevenirea constipaţiei.

Bogată în vitamina C, varza mai conţine magneziu, calciu, potasiu având totodată efecte antioxidante, fiind recomandată în acelaşi timp ca remediu pentru întărirea imunităţii.

Pentru că este bogată în fibre alimentare, varza ajută la reglarea tranzitului intestinal. Varza mai are efecte benefice şi în cazul arsurilor, eczemelor, dar şi durerilor reumatice.

Varza poate fi consumată şi pentru detoxifierea ficatului, datorită sulforafanului, o substanţă ce stimulează puternic producerea unor enzime în organism.

Folosită sub formă de cataplasme, frunze de varză zdrobite refac zonele afectate de entorsă şi luxaţii.

Folosită în scop cosmetic, varza are un efect nutritiv şi de întinerire a tenului.

Varza poate totuşi provoca uşoare colici abdominale, balonări şi uneori diaree.

În acelaşi timp, persoanele hipertensive nu trebuie cu consume în exces zeamă de varza murată, deoarece conţinutul de sare creşte retenţia de apă şi deci tensiunea arterială.

Valorile nutritionale pentru 100 de grame de varză:

Calorii 25 kcal

Carbohidrati 5.8 g

Proteine 1.3 g

Fibre alimentare 2.50 mg

Folati 53 g

Niacina 0.234 mg

Acid pantotenic 0.212 mg

Piridoxina 0.124 mg

Riboflavina 0.040 mg

Tiamina 0.061 mg

Vitamina A 98 UI

Vitamina C 36.6 mg

Vitamina K 76 g

Sodiu 18 mg

Potasiu 170 mg

Calciu 40 mg

Fier 0.47 mg

Magneziu 12 mg

Mangan 0.160 mg

Fosfor 26 mg

Zinc 0.18 mg

Alfa-caroten 33 g

Beta-caroten 42 g

Luteina-zeaxantina 30 g

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel