Sari la conținut

Leguma pe care trebuie să o consumi după 50 de ani. Reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer

boala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Vârstnicii singuri, risc mai mare de AVC

Legumă benefică pentru seniori. După ce ați trecut de 50 de ani, seniorii trebuie să introducă în dieta lor o legumă extrem de benefică pentru sănătate. Există 5 motive principale pentru care dovlecelul este atât de important pentru seniori și cu siguranță ar trebui să-l includă în dieta lor.

Proprietăți utile ale dovlecelului

Bogat în vitamine și minerale: Dovlecelul conține multe vitamine și minerale care sunt esențiale pentru menținerea sănătății optime la adulții în vârstă. Sunt bogate în vitaminele B, vitaminele C și K, precum și în minerale precum magneziu, potasiu și fier. Toate aceste elemente ajută la întărirea sistemului imunitar, susțin sănătatea inimii și a oaselor și, de asemenea, ajută la normalizarea sistemului digestiv, relatează The Health Site.

Dovlecelul este bogat în fibre alimentare

Sursă excelentă de fibre alimentare: Dovlecelul este bogat în fibre alimentare, care joacă un rol important în reglarea digestiei și menținerea unei flore intestinale sănătoase. Acestea ajută la prevenirea constipației și a altor probleme digestive și, de asemenea, reduc riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Alegere ideală pentru persoanele în vârstă care își urmăresc greutatea

dovlecei
Dovlecei umpluți

Sărac în calorii: Dovlecelul este o alegere ideală pentru persoanele în vârstă care își urmăresc greutatea sau doresc să slăbească kilogramele în plus. La urma urmei, ele conțin foarte puține calorii, dar în același timp saturează organismul cu substanțe utile. Datorită acestui fapt, dovlecelul ajută la menținerea unei greutăți optime și previne dezvoltarea obezității.

Dovlecelul este bogat în antioxidanți

Sănătate excelentă a ochilor: Dovlecelul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și luteina, care ajută la menținerea sănătății ochilor. Acestea protejează ochii de daunele radicalilor liberi și previn dezvoltarea bolilor oculare legate de vârstă, cum ar fi cataracta și degenerarea retinei.

Ajută la menținerea sănătății creierului

Dovlecelul conține o substanță numită acid folic, care ajută la menținerea sănătății creierului și a sistemului nervos. Acidul folic ajută la normalizarea funcționării celulelor nervoase, îmbunătățește memoria și concentrarea și, de asemenea, reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer.

Această legumă este formată din 95% apă, iar restul de 5% este plin de diverse vitamine și minerale valoroase. Acestea includ: potasiu, calciu, fosfor, cupru, fier, sodiu, biotină, pectină, fibre alimentare, vitaminele B, E. Leguma are extrem de puțini acizi grași și nu are colesterol. Este un produs absorbant, absoarbe toate toxinele și alimentele nedigerate ca un burete și le elimină din organism în mod natural. Dovlecelul ajută la purificarea sângelui și la normalizarea schimbului de apă și săruri în organism. Pectina conținută în legumă este responsabilă pentru absorbția și eliminarea rapidă a colesterolului și a sărurilor de sodiu.

Dovlecelul ajută la eliberarea bilei, curăță ficatul și stimulează recuperarea rapidă a acestuia după ce a exagerat cu alimente grase și picante. Dovlecelul este unul dintre cele mai dietetice alimente.

Așadar, leguma menționată mai sus este un produs indispensabil pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care doresc să-și mențină sănătatea și activitatea la un nivel ridicat. Includerea dovleceilor în dieta ta va oferi doza potrivită de vitamine, minerale și fibre alimentare și, de asemenea, va susține sănătatea inimii, a oaselor și a creierului. Nu uitați de importanța unei alimentații adecvate, deoarece joacă un rol cheie în menținerea unei vieți de calitate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel