Sari la conținut

Leon Dănăilă: Rugăciunea nu e un cuvânt spus aiurea. Activează atât starea fiziologică, cât și starea psihică a individului

Prof. dr. leon danaila
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Leon Dănăilă: Rugăciunea nu este așa, un cuvânt spus aiurea. Rugăciunea activează atât starea fiziologică, cât și starea psihică a individului

Prof. doctor Leon Dănăilă  a explicat importanța rugăciunii pentru activitatea fiziologică a creierului. Oamenii care se roagă au o stare bună care influențează benefic sistemul imunitar al organismului. O boală este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică, atenționează cunoscutul medic chirurg.

Leon Dănăilă: Rugăciunea activează atât starea fiziologică, cât și starea psihică a individului

„Rugăciunea este foarte importantă pentru că face ca activitatea fiziologică a creierului să fie foarte benefică. Iar, pe de altă parte, rugăciunea face ca și starea respectivă a individului respectiv să se schimbe, adică să fie într-un domeniu foarte bun. Pentru că rugăciunea activează atât starea fiziologică, cât și starea psihică a individului.

La nivelul creierului există niște regiuni foarte importante, cum e, de exemplu, hipotalamusul care coordonează întreaga activitate endocrină; se spune că hipotalamusul este „creierul creierului” datorită acestui fapt, fiindcă el își varsă toate produsele endocrine în curentul sangvin. Și prin intermediul curentului sangvin acționează și asupra activității fiziologice, în general.

Atunci când te rogi lui Dumnezeu, când faci rugăciune, ai o stare foarte bună, benefică; o stare care mărește și sistemul imunitar al organismului”, a declarat neurochirurgul Leon Dănăilă, potrivit Trinitas TV.

Oamenii care sunt optimiști au un sistem imunitar mai bun

Este extrem de important sistemul imunitar și starea benefică, atrage atenția academicianul Leon Dănăilă. Oamenii care se roagă au un sistem imunitar mai bun și sunt mai optimiști.

„S-a constatat la bolnavii psihici că cei care au o stare depresivă pot să facă diferite boli, le scade nivelul de imunitate și, din boli ușoare, pot să facă niște boli foarte grave. Depresivii pot ajunge să facă chiar și cancer. Iată cât de important este psihicul pentru evoluția bolilor, în general, și pentru starea aceasta de imunitate, pentru influențarea hipotalamusului și a sistemului endocrin care acționează asupra întregului organism.

Rugăciunea nu este așa, un cuvânt spus aiurea. Rugăciunea are un rol foarte important în activitatea cerebrală, în mărirea dorinței unui individ de a se face bine, în mărirea optimismului individului. Oamenii care sunt optimiști au sistemul imunitar foarte bun și se îmbolnăvesc foarte greu”, a atras atenția Dănăilă.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel