vineri, iulie 23, 2021

„Liber în biserică” este un eveniment inițiat de autoritățile din Brașov pentru a facilita campania de vaccinare anti-COVID în România. Este primul lăcaș de cult care își deschide porțile pentru imunizarea românilor.

În ultimele

săptămâni, campania de vaccinare anti-COVID a încetinit considerabil. Numărul persoanelor care aleg să se imunizeze a scăzut, motiv pentru care autoritățile caută soluții pentru a crește din nou dorința de vaccinare.

Epidemia de COVID-19 își menține evoluția din ultima perioadă. Săptămâna trecută a fost cea mai bună din acest punct de vedere din martie 2020 încoace, scrie Rador.

În ultimele șapte zile au fost depistate doar 530 de cazuri noi de infectare, după ce în perioada de vârf a ultimului val de îmbolnăviri în primăvară erau raportate aproape 40.000 de cazuri noi săptămânal; și nivelul deceselor

asociate infecției cu coronavirus înregistrate zilnic coboară spre cel de acum un an, cu doar două decese anunțate ieri.

Situația se îmbunătățește constant și în ceea ce privește numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 și internate în spitale. Acum sunt mai puțin de 800 de pacienți, dintre care 161 în secțiile de terapie intensivă.

Scade însă și numărul oamenilor care încep schema de vaccinare împotriva COVID. Doar 6.125 de persoane s-au imunizat în 24 de ore cu prima doză a unuia dintre serurile disponibile. Cifra este cea mai mică înregistrată de la mijlocul lunii februarie.

Liber în biserică, la vaccinare

La Brașov, oamenii se pot vaccina astăzi în Biserica Neagră din Brașov. Este pentru prima dată când o biserică își deschide porțile pentru a amenaja în interiorul său un centru de vaccinare. Cei care vor alege să se imunizeze în lăcașul de cult se vor putea vizita gratuit monumentul-emblemă al Brașovului și vor putea asista pe parcursul întregii zile la concerte de orgă.

Acțiunea de astăzi se numește ”Liber în biserică”. Sunt așteptați la vaccinare credincioșii și preoții, indiferent de cult, precum și toți cei care încă nu s-au imunizat, spune purtătorul

de cuvânt al Bisericii Negre, Frank – Thomas Ziegler.

„Suntem alături de cadrele medicale și de autorități în eforturile comune de a combate virusul SARS-CoV-2. Îi invităm cu mult drag pe toți brașovenii să participe la acest maraton de vaccinare în Biserica Neagră. Or să se bucure de o ambianță deosebită și de cântec de orgă pe tot parcursul maratonului”, comunică Frank –  Thomas Ziegler.

Vaccinarea în Biserica Neagră începe la ora 10:00 și se va încheia la ora 19:00, iar cei care vor alege să se imunizeze aici vor putea opta pentru serul Pfizer-BioNTech sau cel care se administrează în

doza unică Johnson&Johnson.

Ultimele stiri

Parteneri
Ai gasit o seringă participantă la tombola. Click pe ea pentru a o colecționa.