Sari la conținut

Lidia Fecioru: Ceaiul cu proprietăți antiinflamatorii, care ajută la circulația craniană, reglează nivelul zahărului din sânge și reduce bolile cardiovasculare

Lidia Fecioru
Sursa Foto: arhiva Doctorul zilei
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut

Ceaiul de rozmarin este o bautura aromatica si gustoasa, obtinuta din frunzele plantei de rozmarin. Acesta este utilizat in mod traditional pentru a trata o serie de probleme de sanatate si este cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante si antiinflamatorii. Consumul regulat de ceai de rozmarin poate imbunatati circulatia sangelui, poate ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si poate reduce riscul de boli cardiovasculare. De asemenea, se crede ca ceaiul de rozmarin are efecte pozitive asupra memoriei si a functiei cognitive, reducand riscul de aparitie a bolilor neurodegenerative precum Alzheimer.

„Rozmarinul este foarte bun în salate, în sarmale, în ce mâncare vrem noi, pentru că este foarte gustos, dar este recomandat şi ca ceai pentru tot ce înseamnă circulație craniană, în primul rând.

El este bun și ca un liniștitor al hormonilor, el liniștește hormonul stresului, ceea ce noi trăim.

E foarte bun în tot ce înseamnă inflamații articulare, unele probleme cu stomacul, când avem un colon mai iritat, dar nu se bea la întâmplare.

Se face o cură de tratament cu acest ceai, dar nu au voie să-l bea cei care au tensiune arterială de gradul 2-3, adică sunt hipertensivi, pentru că ridică puțin tensiunea arterială.

Ceaiul de rozmarin, contraindicat celor cu tensiune mare

De asemenea, nu au voie să-l bea cei care fac crize de epilepsie și copiii până în 12 ani.

În rest, îl putem bea. Ceaiul de rozmarin se face dintr-o lingură de plante la un litru de apă, se acoperă, se lasă acoperit 30 de minute, chiar putem pune un prosop peste ceainicul în care l-am făcut. Se poate pune și într-un termos.

Apoi îl strecurăm și se beau câte două-trei înghițituri (50 de grame), de trei ori pe zi

În plus, ceaiul de rozmarin ne mai ajută la scoaterea lichidului din corp, în cazul celor care reţin apa, şi e foarte bun pentru suprarenale.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Lidia Fecioru: „Ceaiul de rozmarin, foarte bun antiinflamator”

Rozmarinul mai întinereşte celulele pielii, îl putem folosi ca o compresă pe față, ca un fel de mască pe care să o aplicăm, pentru că ne ajută la întinerirea pielii, la scăderea ridurilor.

Nu în ultimul rând, el este şi foarte bun antiinflamator. Şi când suntem răciți, ceaiul de rozmarin e foarte bun, dar putem face şi inhalație cu el.

Dar să nu bem foarte mult, îndeosebi dacă suntem hipertensivi. În schimb, dacă avem hipotensiune, putem bea liniștiți fără nicio problemă, chiar este recomandat”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru la antena3.ro.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel