sâmbătă, octombrie 1, 2022

Lidia Fecioru: NU discutați cu nimeni aceste subiecte!  Trebuie să rămână tabu, chiar și pentru prietenii apropiați. Iată care sunt explicațiile sale:

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3, despre cele şase subiecte tabu pe care ar trebuie să le păstrăm pentru noi şi să nu le discutăm cu nimeni.

„Tocmai pe aceste şase subiecte lumea le vorbeşte şi cel mai des, căci restul sunt neinteresante. Când avem de spus lucruri importante ce ţin de noi, trebuie să vorbim neapărat.

Te-ar mai interesa: Atenție la culoarea urinei! Îți poate arăta dacă a...

De pildă, ce s-a întâmplat astă-noapte în pat. Noi, femeile, trebuie să vorbim repede cu o prietenă. Că nu putem altfel. Eu spuneam cândva că nu e bine să-l lauzi pe soţul tău cum este în pat, că s-ar putea să fie un curioasă acea prietenă.

Infidelitate

Primul subiect despre care nu trebuie să vorbim cu prietenii este infidelitatea partenerului.Suntem pornite pe chestia asta, cum am aflat că ne-a înşelat partenerul, dăm vestea. E vestea aia că persoana dragă te-a înşelat. Nu putem să ne ţinem gura. Ne plângem şi ne văităm.

De foarte multe ori, prietenii cei mai apropiaţi îşi pierd încrederea în tine sau în partener. E ca şi cum l-ai face imoral pe partenerul tău. Faci chestia asta, abia atunci când ai luat o decizie de a te despărţi de acea persoană

Te-ar mai interesa: Atenție, aceste locuri de joacă sunt periculoase! ...

Toate aceste lucruri trebuie să le vorbeşti cu o terţă persoană, precum un psiholog. Dacă nu am hotărât să rupem relaţia, nu vorbim despre infidelitate. Merg la psiholog şi îmi vărs toate lacrimile posibile, dar nu faţă de cei care sunt aproape de noi.

Mai avem tendinţa să o sunăm pe mama, apoi cea mai bună prietenă. Aia se duce şi vorbeşte cu alta şi tot aşa. Aşa fac şi bărbaţii, nu doar femeile.

Prietenii te desconsideră apoi pentru că eşti bârfitoare. Dacă ştii că o să-l ierţi, taci! Înseamnă că nu o să-l ierţi, dar o să te răzbuni pe el.

Te-ar mai interesa: Semnele care pot să prevestească un infarct și cu ...

Intimități

Al doilea subiect despre care nu ar trebuie să vorbim cu prietenii este cel legat de detaliile intime. Nu trebuie să povestim. Nimănui. Acesta este un subiect tabu, pentru că apoi relaţia se poate încheia. Vei stârni apoi curiozitate. Partenerul va fi dezamăgit dacă vei da aceste detalii.

Al treilea subiect este cel legat de problemele partenerului. Mai avem tendinţa să povestim problemele partenerului atât doamnele, cât şi domnii. Aceste probleme sunt ale partenerului. Sunt doar ale lui.

Te-ar mai interesa: Albă sau negră: ce varietate de sare este mai sănă...

Chiar dacă acesta îţi spune ce probleme are, trebuie să ai grija cui îi spui tu la rândul tău. Aşa se nasc bârfele. Niciodată să nu faci mişto de partenerul tău într-un grup.

Chestia asta nu este un misto, ci spui chiar adevărul. Orice glumă are un sâmbure de adevăr. Înseamnă că aşa gândeşte.

Plângerile şi scandalurile sunt subiectele despre care nu trebuie să vorbim cu nimeni. Trebuie să ne imaginăm o situaţie, cea în care un prieten te sună şi îţi vorbeşte despre o problemă personală sau despre certurile cu partenerul şi aruncă cu noroi în acesta.

Te-ar mai interesa: Emojiurile, la fel de eficiente ca scalele numeric...

Abuzuri

Prietenii ajung să se simtă inconfortabil şi te vor îndepărta. Toate aceste lucruri sunt alegerile noastre. Dacă iei o atitudine sau faci un pas, fă pasul doar atunci când eşti pe deplin hotărât. Dacă îţi asumi acel pas, fă-l!

Al cincilea subiect este cel legat de abuz emoţional sau fizic. Oamenii nu s-au despărţit pentru că a existat violentă, ci s-au despărţit pentru jignirile zilnice. Acolo este un infern.

Al şaselea subiect este cel legat de atitudinea partenerului faţă de prieteni. În acest caz, nu îl bârfeşti pe partener că nu-l suportă pe alt tău. Chestiile asta când le vedem, mai bine nu le facem.

La un moment dat, chestia asta de a fi îngrădit, e o chestia de a te controla. Este o formă de manipulare. Cumva să nu-ţi deschizi mintea. Sunt parteneri care nu acceptă ca celălalt să aibă prieteni.

E o manipulare grosolană. Orice experienţă ne aduce câte o lecţie. Orice lecţie ne aduce câte o informaţie nouă”, a mai explicat Lidia Fecioru în cadrul emisiunii difuzate pe Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private