luni, aprilie 12, 2021

Lifting fără operație. Ultima noutate în materie de lifting facial: în numai 10 minute lifting și rejuvenare, fără operație, cu fire bioresorbabile! Dr. Florin Juravle, Medic primar Chirurgie Plastică

și Estetică îți spune totul despre această procedură!   

Reporter: LIFTING-ul cu fire – în mare VOGĂ, care sunt motivele?  

  Dr. Florin Juravle, Medic primar Chirurgie Plastică și Estetică: Într-adevăr Lifting-ul cu fire bioresorbabile de suspensie este una din cele mai în vogă metode de rejuvenare și contur facial la oră actuală.  

  Dintre motive aș putea menționa faptul că este o procedură rapidă (durează 10-20 min), care se face doar cu anestezie locală, nu necesită timp de spitalizare, și are un timp de recuperare foarte scurt. 

De asemenea, după lifting-ul facial

chirurgical, este procedura prin care pot fi ridicate / „liftate” cel mai bine anumite zone cu aspect căzut de la nivelul feței. 

Reporter: Cine poate apela la un lifting facial cu fire de suspensie?  

  Dr. Florin Juravle, Medic primar Chirurgie Plastică și Estetică: Persoanele care sunt nemulțumite de un aspect „căzut” la nivelul feței, mediu sau moderat, în general între 35 -55 ani, ce afectează de regulă conturul mandibulei, proeminentă, bărbiei și pomeților.  

  Reporter: În ce constă, mai exact, această procedură estetică?  

  Dr. Florin Juravle, Medic primar Chirurgie

Plastică și Estetică: În primul rând există mai multe tipuri de fire de suspensie, iar procedura este diferită, însă eu mă voi referi la cele Aptos HA, cunoscute pentru forma lor unică cu „cârlige” / „zimți” .

 Tratamentul constă în introducerea acestor fire sub piele în spații și pe traiecte bine delimitate cu ajutorul unor canule în care firele sunt preîncărcate. Pacientul este anesteziat doar local și nu se fac incizii. Firele sunt prinse cu acele „cârlige”, urmând ca medicul să tragă de ele în direcții anume care să lifteze și să contureze zonele vizate: se prinde și se fixează

țesutul, dar în același timp se poate modela și trage diferite direcții, pentru un rezultat complex și natural.  

Aș vrea să menționez încă o dată că procedura în sine nu este dureroasă pentru pacient.  

  Reporter: Câte astfel de fire sunt necesare?  

  Dr. Florin Juravle, Medic primar Chirurgie Plastică și Estetică: Tratamentul cu fire Aptos presupune un număr de 10 fire, care, în urma unor studii aprofundate, este optim pentru a realiza tratamentul complet și simetric.  

  Reporter: Care sunt beneficiile unui astfel de lifting?  

   Dr. Florin Juravle, Medic

primar Chirurgie Plastică și Estetică: În primul rând, trebuie știut că acest lifting cu fire Aptos nu schimbă fizionomia naturală a feței, ci doar o întinerește prin repoziționarea unor compartimente ale feței. Obrajii se ridică, linia mandibulară se poate redefini, șanțurile nazolabiale se atenuează și întregul aspect al feței este liftat și întinerit.  

Mai mult, ca și noutate absolută, aceste fire sunt singurele la ora actuală care conțin o formulă de Acid Hialuronic ce face ca simultan cu efectul de ridicare, să se realizeze și o rejuvenare structurală profundă și accelerată la nivelul pielii. Inducția rapidă a colagenului nou și elastinei fac ca tenul să arate mai luminos, cu o textură mai compactă, vizibil îmbunătățită. De asemenea, rețeaua fibroasă dezvoltată în jurul fibrelor face că moleculele de colagen și elastină să aibă o remanență chiar și după resorbția firelor. Efectul este vizibil foarte rapid după tratament. 

  Reporter: Dacă facem acest lifting, nu mai facem Botox sau Acid Hialuronic injectabil?  

  Dr. Florin Juravle, Medic primar Chirurgie Plastică și Estetică: Nu, dimpotrivă. Efectul acestui tratament este potentat prin folosirea și a altor tratamente de rejuvenare și definire a volumetriei faciale, inclusiv acestea injectabile pe care le-ați menționat.  

  Reporter: Se poate face lifting cu fire și vară, mai putem merge la plajă?  

  Dr. Florin Juravle, Medic primar Chirurgie Plastică și Estetică: Da, de altfel este și unul dintre avantajele importante ale acestui tratament. Sigur că sunt necesare niște măsuri imediat după tratament, iar expunerea directă nu este indicată într-un interval de aproximativ 2 săptămâni de la tratament, dar apoi acest lucru nu este contraindicat.   

Reporter: Cât timp se mențin efectele acestui lifting?

Dr. Florin Juravle, Medic primar Chirurgie Plastică și Estetică: Cel puțin în cazul acestui lifting Aptos cu acest timp de fire zimțate cu Acid Hialuronic, efectele se mențin pe o durată îndelungată, care poate varia de la caz la caz, dar în principiu, peste 1 an.  

Totuși este important, ca în cazul oricărei proceduri estetice, asteptările să fie realiste. De aceea este necesară o consultație care clarifice toate aceste aspecte, în funcției de particularitățile fiecărui pacient.  

  Efectele sunt cu atât mai pregnante și mai durabile cu cât sunt asociate și cu alte tratamente de rejuvenare, inclusiv cele injectabile și cu cât pacientă are o rutină de îngrijire mai eficientă.  

 

Ultimele stiri

Parteneri