Sari la conținut

Lista țărilor din zona galbenă unde carantina devine obligatorie o dată cu intrarea în țară

zona galbena

Guvernul României a actualizat lista țărilor din zona galbenă – adică acele țări pe care România le consideră cu un risc epidemiologic ridicat.  Persoanele care vor veni în România din aceste țări vor fi nevoie să stea în carantină timp de 14 zile de la momentul intrării în țară.

Conform celor publicate de către CNSU, persoanele care se întorc din țările din zona galbenă au obligativitatea să prezinte un test covid-19 negativ la urcarea în avion sau autocar.  Cei care vor face dovada testului negativ, vor sta în carantină doar 10 zile.

Măsurile mai sus menționate nu se aplică celor care, la momentul intrării în România, fac dovada că au fost vaccinați cu ambele doze sau că au avut coronavirus în ultimele 90 de zile și s-au vindecat.

Lista a fost alcătuită la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică și ia în calcul datele publicate de ECDC joi 8 aprilie. De pe listă:

Citeste si:

Prevederile despre carantină și excepțiile de la carantină sunt prevăzute în Hotărârea CNSU nr. 9 din 2.02.2021.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.