Sari la conținut

VIDEO I LiveDoc cu dr. Andrei Filip. De ce apare miopia și ce presupun operațiile cu laser care ne pot scăpa de ochelari

Miopia, o deficiență de vedere caracterizată prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele la distanță, a ajuns să afecteze un sfert din populaţia globului. Mai grav este că până în anul 2050 se estimează că aproximativ cinci miliarde de oameni vor fi miopi. Odată apărută, miopia nu se poate vindecă spontan, adică dioptriile nu scad de la sine, ci au tendința să crească, mai ales la copii, pe măsură ce organismul lor se dezvoltă. În prezent, există mai multe alternative de a trata miopia care se stabilesc în urma consultului oftalmologic.

Mai multe informații despre cauzele miopiei, despre cum ne putem proteja ochii dar și despre intervențiile cu laser care reduc dioptriile ne spune dr. Andrei Filip, specialist oftalmolog, în interviul de mai jos.

Vom afla răspunsuri la întrebări precum:

Ce este și cum apare miopia?

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel