joi, octombrie 1, 2020

Miercuri, pe 28 iunie, de la 12.00, conf. dr. Monica Pop, șefa Spitalului Oftalmologic de Urgență, din Capitală, ne va explica totul despre bolile oftalmologice, în cardul interviului LiveDoc. 

Ce poate fi mai plăcut vara, într-o zi toridă de weekend, decât să te bălăcești într-o piscină?! Ei bine, această distracție ne poate costa sănătatea, asta în cazul în care nu suntem atenți la locurile pe care le alegem, atunci când mergem să ne răcorim.

Citește și:

Cea mai păcătoasă boală oftalmologică ce se poate lua de la ștrand este conjunctivita de piscină, care se ia extrem de ușor. Este o boală contagioasă, astfel că este suficient ca o singură persoană care are conjunctivită să intre în piscină, că ceilalți toți se îmbolnăvesc și ei. Bineînțeles, este valabil pentru bazinele publice care nu sunt tratate corespunzător.  Din păcate, conjunctivita este destul de păcătoasă și poate lăsa sechele grave, de afectare a vederii și are nevoie de tratamentul exclusiv al oftalmologului. Așadar, dacă apar simptome ale conjunctivitei, precum senzația de prezență a unui corp străin, usturime sau roșeață, trebuie mers urgent la medic, iar pacientul trebuie să specifice neapărat faptul că a fost la ștrand sau la piscină.

Parteneri