Sari la conținut

LiveDoc cu Dr. Ana-Laura Manda, medic specialist chirurgie generală. Tot ce trebuie să știm despre hemoroizi și cum putem preveni această boală

Miercuri, 17 octombrie, o avem invitată pe doamna doctor Ana-Laura Manda, specialist chirurgie generală, care ne va vorbi despre o boală care afectează un segment larg de populație.

Ce legătură au varicele cu hemoroizii, care sunt oamenii cei mai predispuși la a face hemoroizi și cum poate fi prevenită această boală neplăcută, inestetică și dureroasă. De ce hemoroizii mai sunt numiți boala corporatiștilor?

Statistic, 75% din populație se confruntă cel puțin o dată în viață cu hemoroizii. La femei, se pot declanșa mai repede din cauza sarcinii, media de vârstă fiind de 40 de ani.

Simptomele hemoroidale: durere, prurit, sângerare, episoadele acute fiind cele care trimit pacientul la medic;

Factori de risc: genetica, constipația, alimentația (mai frecvent iarna), statul mult în șezut.

Citeste si:

Este o afecțiune care nu pune viața în pericol, dar produce alterarea confortului de zi cu zi (însă în stadiu avansat, boala neglijată poate duce la complicații excepționale, ce pot pune viața în pericol).

Vom afla informații importante despre hemoroizi la LiveDoc. Vă așteptăm cu drag, de la orele 12, pe pagina noastră de Facebook – Doctorul Zilei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.