duminică, octombrie 17, 2021

România se confruntă cu o situație epidemiologică îngrijorătoare, întrucât numărul infectărilor crește într-un ritm accelerat. În acest sens, rata de incidență a depășit în anumite localități pragul de

20 de cazuri la mia de locuitori, anunță autoritățile.

Potrivit RRA, în şase localităţi din Ilfov, incidenţa cazurilor de coronavirus depăşeşte 20 la mia de locuitori, iar un record a fost atins din nou şi la Bucureşti.

Pe fondul apelurilor medicilor şi al autorităţilor către români de a se vaccina, ţara noastră primeşte noi tranşe de ser anti-COVID.

Localitățile cu rata de incidență de peste 20 la mia de locuitori

Zona Ilfov pare să fi atins punctul critic în aceste zile. Rata de infectare este mai mare de 20 la mia de locuitori la Bragadiru, Chiajna, Clinceni, Corbeanca, Domnești

și Tunari.

Potrivit site-ului Prefecturii Ilfov, alte zeci de localități din împrejurimile Capitalei au incidența mai mare de 10 cazuri la mie.

Şi Bucureștiul continuă trendul ascendent și nedoritul record cu o rată de 15,42 la mia de locuitori, față de 15,1 în urmă cu o zi.

Practic, aceste cifre s-au dublat în ultimele două săptămâni. În fața acestei situații, catalogată drept critică de medici, peste 120 de școli din Capitală au cerut trecerea în online.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, insistă că nu se justifică suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ care au

solicitat acest lucru, inclusiv din Ilfov.

La rândul lor, elevii acuză ceea ce numesc ignoranța autorităților în privința achiziționării testelor noninvazive, necesare școlilor.

Elevii solicită urgentarea procedurii de licitație pentru aceste teste. Pe de altă parte, țara noastră primește alte doze necesare imunizării.

Astăzi va fi recepționat lotul de 300.000 de doze de vaccin de la Pfizer-BioNTech, iar mâine vor sosi peste 355.000 de doze de la moderna.

Pe de altă parte, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că aproape 153.000 de doze de ser au expirat, cele mai multe fiind de la Pfizer.

 

Ultimele stiri