duminică, august 14, 2022

România se confruntă cu o situație epidemiologică îngrijorătoare, întrucât numărul infectărilor crește într-un ritm accelerat. În acest sens, rata de incidență a depășit în anumite localități pragul de 20 de cazuri la mia de locuitori, anunță autoritățile.

Potrivit RRA, în şase localităţi din Ilfov, incidenţa cazurilor de coronavirus depăşeşte 20 la mia de locuitori, iar un record a fost atins din nou şi la Bucureşti.

Te-ar mai interesa: Florin Salam, reacție acidă în miez de noapte: Lăs...

Pe fondul apelurilor medicilor şi al autorităţilor către români de a se vaccina, ţara noastră primeşte noi tranşe de ser anti-COVID.

Localitățile cu rata de incidență de peste 20 la mia de locuitori

Zona Ilfov pare să fi atins punctul critic în aceste zile. Rata de infectare este mai mare de 20 la mia de locuitori la Bragadiru, Chiajna, Clinceni, Corbeanca, Domnești și Tunari.

Potrivit site-ului Prefecturii Ilfov, alte zeci de localități din împrejurimile Capitalei au incidența mai mare de 10 cazuri la mie.

Şi Bucureștiul continuă trendul ascendent și nedoritul record cu o rată de 15,42 la mia de locuitori, față de 15,1 în urmă cu o zi.

Te-ar mai interesa: Pietre care alungă energia negativă: „Regene...

Practic, aceste cifre s-au dublat în ultimele două săptămâni. În fața acestei situații, catalogată drept critică de medici, peste 120 de școli din Capitală au cerut trecerea în online.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, insistă că nu se justifică suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ care au solicitat acest lucru, inclusiv din Ilfov.

La rândul lor, elevii acuză ceea ce numesc ignoranța autorităților în privința achiziționării testelor noninvazive, necesare școlilor.

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

Elevii solicită urgentarea procedurii de licitație pentru aceste teste. Pe de altă parte, țara noastră primește alte doze necesare imunizării.

Astăzi va fi recepționat lotul de 300.000 de doze de vaccin de la Pfizer-BioNTech, iar mâine vor sosi peste 355.000 de doze de la moderna.

Pe de altă parte, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că aproape 153.000 de doze de ser au expirat, cele mai multe fiind de la Pfizer.

Te-ar mai interesa: 4 motive care te împing la DIVORȚ: Nivelul scăzut ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private