duminică, octombrie 2, 2022

Unul dintre locurile de mare risc, la ora actuală. Există riscul mare de a te infecta cu noul virus. Și asta, în principal, din cauza dezinteresului total al turiștilor de a se proteja. Marea și soarele sunt benefice, într-o anume măsură.

Aglomerația și nerespectarea distanței și a obligativității măștii au dus la risc sporit de contaminare în staţiunile de pe litoral, fiindcă sunt cele mai aglomerate din țară în această perioadă.

Te-ar mai interesa: Părintele Calistrat și-a spus părerea despre cazul...

Suntem în vârf de sezon și stațiunile de la mare sunt aproape de capacitatea maximă de cazare. În zonele aglomerate, pe faleze în special, purtatul măștii a devenit obligatoriu după ora 18:00, alături de regulile de distanțare deja instituite la terase, pe plaje, în magazine sau hoteluri. Nu toţi turiştii respectă normele, ceea ce ar putea îngreuna efortul comun de a depăși actuala criză generată de răspândirea virusului.

Autorităţile verifică în fiecare weekend sute de societăți comerciale și numai noaptea trecută au aplicat 185 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 270.000 de lei, dintre care 33 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Apelul se îndreaptă însă și către turiști.

Te-ar mai interesa: Monica Pop: ”Orice om are celule canceroase în sân...

Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Constanța: ”Scopul nostru nu este acela de a da amenzi, ci de a responsabiliza cetăţenii. Unii au motivat că nu au ştiut despre aceste prevederi. Au fost avertizaţi doar verbal. Bineînțeles că sunt pasibili și de o sancţiune contravențională. Dacă respectă aceste măsuri de distanțare fizică se protejează atât pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor.”

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă pâine cu etichetă curată? Mihaela Bili...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private