Sari la conținut

Locul unic din România unde salinitatea este comparată cu cea din Marea Moartă.

Piscina publica in Ocnele Mari
Sursă foto: Strandul Fara Fund Ocnele Mari
Piscina publica in Ocnele Mari

În inima județului Vâlcea, stațiunea balneară Ocnele Mari redescoperă gloria vremurilor trecute, atrăgand turiști cu ștrandurile sale cu apă sărată asemănătoare cu cele de la Marea Moartă.

Ștrandurile cu apă sărată de la Ocnele Mari, din județul Vâlcea, au salinitatea de zece ori mai mare decât concentrația din Marea Neagră, fiind comparabilă cu cea de la Marea Moartă.

Poveștile locului sunt captivante, de la denumirea „Ștrandul fără fund”, care se referă la adâncimea impresionantă de 80 de metri a unuia dintre ștranduri, până la „Balta Roșie”, numită astfel datorită organismelor iodofage. „Ștrandul fără fund” și „Ștrandul Alb Albastru” Ocnița au început să atragă din nou atenția, odată cu redobândirea statutului de stațiune turistică de către Ocnele Mari Vâlcea.

Ștrandurile sunt situate pe un vechi sit minier, ceea ce explică salinitatea ridicată a apei, cu o concentrație de zece ori mai mare decât cea a Mării Negre. Acest lucru conferă ștrandurilor un caracter unic în România și, potrivit unora, în Europa, relatează Adevărul

Tarifele de acces rivalizează cu cele de la aquapark-urile și piscinele termale dintr-o altă stațiune balneară vâlceană, cea de pe Valea Oltului: Călimănești-Căciulata.

„Ștrandul fără fund” Ocnele Mari

Acestui ștrand i se spune „fără fund”, datorită adâncimii sale considerabile – 80 de metri. Aici există un complex care are două bazine cu apă sărată și o mini-piscină cu apă dulce pentru copii, unități de cazare, șezlonguri, baldachine, plaje cu nisip, loc de joacă și dușuri. Cel mai mare dintre bazine este prevăzut cu o zonă specială în care adâncimea nu depășește o jumătate de metru. În alt bazin, mai mic ca suprafață ocupată, adâncimea ajunge până la 2,2 metri.

Ștrandul Alb Albastru Ocnița

La doi kilometri depărtare de „Ștrandul fără fund” există și Ștrandul Alb Albastru Ocnița. Complexul de aici are două bazine cu apă sărată, un bazin cu nămol sapropelic, restaurant cu terasă, vile cu camere pentru cazare și camping cu căsuțe pentru odihnă.

Nămolul sapropelic de la Ocnița are beneficii atât pe partea de frumusețe: îmbunătățește aspectul pielii, previne ridurile, elimină celulita și ajută la eliminarea retenției de apă; cât și pe cea de sănătate în cazul eczemelor, psoriazisului, afecțiunilor reumatice, ginecologice.

Afecțiunile pe care le poți trata în stațiunea balneară Ocnele Mari

1. Artroze (artroza genunchiului, şoldului, umărului, cotului, mâinilor);

2. Discopatie, osteoporoză algică (dureroasa) a coloanei vertebrale și spondiloză cervicalã, dorsală, lombară, forme simple, fără complicații neurologice;

3. Stări după entorse, fracturi, luxații ale membrelor;

4. Rigiditate articulară;

5. Afecțiuni ale organelor genitale masculine ( infertilitate);

6. Tulburări funcţionale genitale la femei, metroanexite, cervicite, cistite cronice, insuficiență ovariană;

7 .Dereglări endocrine hipofuncţionale (insuficienta funcționare a unor glande);

8. Meteosensibilitate, sindromul adinamo-astenic (oboseala cronica), tulburări ale circulaţiei periferice sanguino- limfatice;

9. Diverse afecțiuni ale pielii (psoriazis);

10 .Tratarea bolilor respiratorii sub formă de aerosoli.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel