Sari la conținut

Lumea teatrului și-a luat adio astăzi de la Florina Cercel. Ce gânduri au avut colegii ei despre marea actriță

Florina Cercel, actrița care le spunea mereu prietenilor: ”Dumnezeu nu-ți dă niciodată mai mult decât poți duce.”

Ca un blestem, în ultimul timp, moartea unui artist aduce imediat încă o veste proastă. Așa cum după Stela Popescu am aflat de moartea Cristinei Stamate, în ziua înmormântării Florinei, s-a stins și Monica Ghiuță, o altă actriță minunată a scenei românești.

Florina Cercel, în ciuda unei frumuseți răvășitoare, cu niște ochi superbi și hipnotizatori, nu a avut o viață fericită. Marea suferință pe care ea însăși a recunoscut-o a fost faptul că nu a avut copii.

A rămas văduvă de la 29 de ani, soțul său fiind răpus tot de cancer pulmonar, boala care a răpit-o și pe ea. Actrița a pierdut o sarcină și după aceea niciodată nu a mai reușit să rămână însărcinată. La un moment dat a vrut să adopte, însă familia sa s-a opus vehement.

Colegii azi prezenți la înmormântare au plâns-o și au avut numai cuvinte frumoase. A fost o prezență discretă până în ultima clipă.

Monica Pop a spus că în clipa în care a realizat că boala îi va răpi scena, ea a renunțat să mai lupte.

Carmen Tănase a spus că vrea să și-o amintească mereu veselă și pozitivă, așa cum a văzut-o aproape mereu, iar Valentin Găitan a povestit cu lacrimi în ochi un moment de suflet. Cum nu demult, i-a povestit că a fost îndrăgostit de ea. Iar Florina i-a spus atât: ”Ce păcat că n-am știut!”.

Actrița nu a renunțat nici până în ultima clipă la viciul care cel mai probabil i-a declanșat cumplita afecțiune: fumatul. Cancerul pulmonar nu a putut fi evitat și nici tratat.

Dumnezeu să o odihnească pe marea actriță!

Sursa foto: TNB, Florin Ghioca

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel