duminică, octombrie 24, 2021

Florina Cercel, actrița care le spunea mereu prietenilor: ”Dumnezeu nu-ți dă niciodată mai mult decât poți duce.”

Ca un blestem, în ultimul timp, moartea unui artist aduce imediat încă o veste proastă.

Așa cum după Stela Popescu am aflat de moartea Cristinei Stamate, în ziua înmormântării Florinei, s-a stins și Monica Ghiuță, o altă actriță minunată a scenei românești.

Florina Cercel, în ciuda unei frumuseți răvășitoare, cu niște ochi superbi și hipnotizatori, nu a avut o viață fericită. Marea suferință pe care ea însăși a recunoscut-o a fost faptul că nu a avut copii.

A rămas văduvă de la 29 de ani, soțul său fiind răpus tot de cancer pulmonar, boala care a răpit-o și pe ea. Actrița a pierdut o sarcină și după aceea niciodată nu a mai reușit să rămână însărcinată. La un moment dat a

vrut să adopte, însă familia sa s-a opus vehement.

Colegii azi prezenți la înmormântare au plâns-o și au avut numai cuvinte frumoase. A fost o prezență discretă până în ultima clipă.

Monica Pop a spus că în clipa în care a realizat că boala îi va răpi scena, ea a renunțat să mai lupte.

Carmen Tănase a spus că vrea să și-o amintească mereu veselă și pozitivă, așa cum a văzut-o aproape mereu, iar Valentin Găitan a povestit cu lacrimi în ochi un moment de suflet. Cum nu demult, i-a povestit că a fost îndrăgostit de ea. Iar Florina i-a spus atât: ”Ce păcat că n-am știut!”.

Actrița nu a renunțat

nici până în ultima clipă la viciul care cel mai probabil i-a declanșat cumplita afecțiune: fumatul. Cancerul pulmonar nu a putut fi evitat și nici tratat.

Dumnezeu să o odihnească pe marea actriță!

Sursa foto: TNB, Florin Ghioca

Ultimele stiri