luni, iulie 4, 2022

Varianta delta a coronavirusului, care a fost descoperită pentru prima dată în India, s-a răspândit acum în întreaga lume, provocând noi valuri de infecții în țări precum Regatul Unit al Marii Britanii, potrivit rezultatelor unei analize realizate de CNBC.

Acum, există din ce în ce mai multe semnale că Europa continentală se confruntă cu o creștere bruscă a cazurilor de COVID-19.

Te-ar mai interesa: O zodie trebuie să își mobilizeze toate forțele. N...

UE este în alertă, având în vedere că varianta „delta” se răspândește mai ușor, fiind cu aproximativ 60% mai transmisibilă decât varianta „alfa” găsită pentru prima dată în Anglia.

O serie de țări europene au introdus restricții suplimentare vizitatorilor din Marea Britanie, dar experții consideră că este doar o chestiune de timp până când virusul Delta se va extinde la nivelul întregii Europe.

Marți, ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, a declarat că varianta delta reprezintă acum aproximativ 20% din cazurile Covid-19 din Franța, în comparație cu estimările săptămânii trecute ale acestuia, care indicau că aceasta reprezintă 9-10% din cazuri.

Te-ar mai interesa: Horoscop 4 iulie 2022. Previziuni: Schimbare drama...

Insitutul german de sănătate publică „Robert Koch” (RKI) a anunțat că varianta „delta” a reprezentat aproximativ 36% din cazuri în săptămâna 15 – 20 iunie, în creștere cu 15% față de săptămâna precedentă. Lothar Wieler, președintele RKI, a mai spus că varianta reprezintă deja peste 50% din cazurile înregistrate în Germania, a informat marți Deutsche Welle.

Între timp, institutul național de sănătate din Italia a anunțat, vineri, că infecțiile cu variantele „delta” și „kappa” (o mutație care este legată de cea „delta”) au crescut în Italia în ultima lună,reprezentând aproape 17% din totalul cazurilor Covid.

Te-ar mai interesa: Alimente care pot ajuta la scăderea riscului de ca...

Spania și Portugalia au raportat, de asemenea, o creștere a cazurilor variante delta, la fel ca Polonia, Rusia, Elveția și Turcia. În plus, varianta „delta plus” – o mutație „delta” – a fost detectată și în Europa.

Germania și Franța se numără printre țările care au impus restricții de carantină călătorilor britanici, iar Berlinul a făcut un pas mai departe, solicitând UE să adopte o abordare unitară atunci când vine vorba de călătorii britanici. Berlinul solicită carantinarea obligatorie a acestora.

Te-ar mai interesa: Ulei de măsline pe piele. Medic român: Nu faceți d...

Măsura ar putea fi impusă un pic cam târziu, notează experții.

Mă îndoiesc că țările europene, cu economiile lor deschise și controalele mai relaxare de la frontieră, vor putea ocoli varianta „delta” pentru mult timp … mai ales având în vedere că există deja o circulație locală extinsă”, a spus Tom Wenseleers, un biolog și biostatistician la Universitatea Catolică din Leuven din Belgia, pentru CNBC.

Te-ar mai interesa: Părintele Constantin Necula, mesaj pentru părinți:...

El a menționat că numărul real de infecții din Europa cauzate de varianta delta ar putea fi mult mai mare decât sugerează în prezent estimările.

„Estimez că în Portugalia 90% din cazurile diagnosticate acum pot fi delta, dar cu un accent geografic puternic în jurul Lisabonei. Multe alte țări din Europa, cum ar fi Spania, Germania, Belgia, Luxemburg, Suedia și Țările de Jos, nu sunt însă mai prejos, cu peste 50% din toate cazurile diagnosticate acum fiind, de asemenea, delta”, a menționat el.

Varianta delta reprezintă acum 95% din toate cazurile noi secvențiate în Marea Britanie, iar statisticile, cel mai probabil, se vor aplica și în SUA și Europa, cred experții.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a anunțat, săptămâna trecută, că estimează că, până la sfârșitul lunii august, varianta delta va reprezenta 90% din totalul cazurilor de COVID-19 din UE.

Vaccinarea e salvarea?

Programele de vaccinare anti-COVID ar putea fi soluția salvatoare, dacă țările din Europa se pot mobiliza suficient de repede. Un studiu realizat de Public Health England în luna mai a arătat că administrarea ambelor doze de vaccinuri dezvoltate de AstraZeneca-Oxford University și Pfizer-BioNTech (vaccinurile cele mai răspândite în Europa) oferă o protecție eficientă împotriva variantei delta. Cu toate acestea, ambele vaccinuri au fost semnificativ mai puțin eficiente după o singură administrare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private